Hemlagad Trailer Ljus Tester

Testa trailer lampor efter byte av en lampa eller en komplett ny kabeldragning jobb kräver i allmänhet att koppla en släpvagn till dragfordonet. Detta kan vara en smärta om släpvagnen är i butiken, eller om du har lånat din lastbil till din kompis under en kort tidsperiod. På bara några minuter och med mycket liten ansträngning, kan du göra en hemmagjord testare släpvagn ljus med eget batteri och släp kontakten och kontrollera dessa lampor överallt. Vad du behöver

Du behöver ett 12-volts batteri, en inline säkringshållare och 20 A säkring, ett dragfordon-side trailer kontakt, några 14 eller 16 gauge fordonsindustrin tråd, en två stift blinkers blottare och ett center utanför kasta dubbel vippbrytare. Du behöver också en behållare såsom en mjölk låda att hålla allting. Du kan använda en 12-volts batteri, men för portabilitet skull en gräsklippare eller motorcykel batteri är bäst.
Wiring din testare

Börja med att ansluta inbyggda säkringshållaren till den positiva batteripolen. Anslut den gröna ledningen från släpvagnen kontaktdonet och en kort längd av fordonsindustrin tråd till den motsatta ledningen från säkringshållaren. Anslut denna korta bit tråd till en av stiften på blinkers blottare. Använda lödfritt kontakter gör jobbet lätt som en kvinnlig spade-typ passar blottare stiften perfekt. Anslut den andra flasher stift till centrum terminalen av vippan med hjälp av en kort längd av tråd. Anslut sedan den gula ledningen trailer kontakten till ena sidan av brytaren, och den bruna trailern kontakten kabeln till den andra. Det sista steget i byggandet av din släpvagn ljus testare ansluter den vita kabeln från släpet kontakten till den negativa batteripolen.
Använda testaren

Testa släpvagn lyser med din nya testare är lätt. Så snart vagnen är ansluten till testarens trailer kontakt, släpet bakljus och eventuella sidomarkeringsljus kommer att lysa om de fungerar. Vänd vippströmbrytare spaken åt sidan för att testa lampan blinkers. Vänd på omkopplaren i motsatt riktning för att testa ljuset på den andra sidan av släpvagnen. Detta testar även bromsljuset eftersom blinkers och bromsljus använder samma glödtråden i lampan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117529.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.