Hur man använder två marina batterier i en husbil

Husbil motorer drivs med en Starter Lights Ignition (SLI) batteri som ger en kort, kraftfull explosion av makt och kan skadas av upprepad utarmning. Husbil "hus"-system drivs med djupcyklingsbatterier som levererar en långvarig laddning till låg-demand enheter, t.ex. belysning kretsar och apparater, och kan upprepade gånger ur och laddas upp utan skador. Marina batterier är vanligtvis blybatterier, djupurladdningståliga typer och används i husbilar på grund av sin motståndskraft och stor lagringskapacitet. En bank av batterier, som är två eller flera batterier sammanfogas, kan anslutas på ett av två sätt. Saker du behöver
Wrench
fyra-gauge wire
Terminalanslutningarna
Visa fler instruktioner
1

besluta om vad du behöver från de två marina batterier du monterar i din husbil. Du kan installera dem för att ge en större spänning än vad som är tillgängligt från ett batteri ensam, eller så kan du installera dem för att öka mängden tid 12-volts ström är tillgänglig för dig utan omladdning.
2

Anslut batterierna i serie, vilket innebär att fästa anslutningskablarna från den positiva polen på ett batteri till den negativa polen på nästa, om du vill ha en ökad leverans av volt. Husbilar använder typiskt 12-volts apparater och ledningar för att acceptera endast 12 volt, så det skulle inte vara den föreslagna anslutningen metoden.
3

Fäst batterierna parallellt genom att ansluta kablarna från positiva polen på ett batteri till den positiva polen av nästa och den negativa polen på ett batteri till den negativa polen av nästa om du vill att en ökad leverans av amp timmar. Normalt används en husbil 12-volts ström för att driva lampor, eluttag och utrustning, såsom vatten pumpar och underhållning, för många timmar, så det skulle vara den föreslagna anslutningen metoden.
4

Anslut batterierna med fyra-mätare tråd, färgkodade röda för positiv och svart till negativ. Använd egna kontakter batteriterminalstorlekar vid båda ändarna av varje längd av tråd och dra åt anslutningarna med en skiftnyckel. Dessa material är lätt tillgängliga från alla Biltema.
5

Kontrollera att batterierna sitter fast på plats mot förskjutning när husbil är i rörelse. Remmar och klämmor är tillgängliga från de flesta bildelar butiker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118287.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.