Återställa en Casita Trailer

Casita trailers ger bra bränsleekonomi genom en mycket aerodynamisk form och låg vikt. Deras relativt lilla storlek gör dem lämpliga för de flesta bogsera fordon, och de är lättare att lagra och arbeta med än större enheter. Alla dessa faktorer gör dem populära med konservatorer, särskilt före 1990 modeller som hade en sådan uttalad krökning i dörrar och fönster som de förtjänat smeknamnet "ägget." Varje restaurering projekt måste omfatta betydande förberedelser, kontroll och planering innan någon fysisk aktivitet genomförs. Saker du behöver
Vinkelslip
Glasfiber
reparationssats Rengöring varor
VVS material
Elmateriel
Silikontätning
högtryckstvätt
rostomvandlare Truck säng liner
träpanel
mjuka möbler
Fönster skärmar
Visa fler instruktioner
1

Lock Casita upp ordentligt för ett par dagar, med alla fönster och tätade ventiler, och sedan gå in och lukt för varje spår av fukt. Casitas tungt är isolerade, så allt vatten läcker in i väggarna ofta stannar där. Om du märker en lukt av fukt, noga inspektera alla interiör --- även inuti skåp och bakom inventarier --- för spår av försämrad väggpaneler eller fläckar. Matcha inredningen skada med en yttre fukt källan och åtgärda läckaget innan lösa de problem som det orsakat.
2

Inspektera tvådelade exteriör glasfiberskal för tecken på separation, delaminering eller stötskador. Små områden kan räddas av den behöriga amatör, men större frågor bör remitteras till specialister. Använd en vinkelslip för att skära ut små skadade delarna, sedan återskapa ytan med en glasfiber kit som säljs i bildelar butiker,. Följ tillverkarens anvisningar exakt
3

Återställ privat dusch /wc kombination enhet genom att rengöra den ordentligt med vanliga hushållsprodukter badrum, sedan uppgradera fixturer. Alla Casitas använder standard 1/2-tums PEX-rör för VVS, kan så nya tap församlingar och dusch hårdvara hämtas på lager hem förbättring och varuhus. Täta alla skarvar med silikon-baserad produkt avsedd för kök och badrum.
4

Använd en högtryckstvätt för att rengöra underredet och sedan leta efter tecken på skador på vägarna. Casitas är byggda på en stålram som är helt inneslutna i ett i ett stycke underredet pan, så interiör chassi problem och deformation är ytterst osannolik. Stenskott i pannan kan lagas med en glasfiber kit. Skador på beläggningen på tungan kan återvinnas genom att strippa bort all ytrost, sedan behandla området med rostomvandlare innan en icke-strukturerad liner flaket.
5

Kontrollera trägolvet inne för tecken på fuktskador --- en mjuk känsla under fötterna --- och byt eventuella misstänkta områden med nya tryckimpregnerat skikt, inte spånskiva.
6

Inspektera rymdålderssystem glasfiber inredning möbler för tecken på oavsiktlig skada, de material som används är motståndskraftiga mot slitage, så om något har fallit mot dem, skulle de helt enkelt behöver rengöras. Tyg kan behöva bytas ut. Om så är fallet, kan specialiserade leverantörer kontaktas via ägarnas klubbar och webbplatser som har materiella resurser som matchar de ursprungliga mönstren.
7

Byt fönster skärmar som verkar vara åldrande och blir sköra. Alla Casitas levereras med fullt skärmade fönster, och det är en bekvämlighet som inte bör förbises i restaureringsprojekt. Ta digitala fotografier och anteckningar under hela stripping-ner i fönstret komponenter så att installationen av ersättande skärmar är en enkel omkastning av borttagningen.
8

Kontrollera alla VVS, inklusive lagertankar, och tränare och chassi elsystem för tecken på misslyckande. Uppgradera ytterbelysning till LED-armaturer och ersätta det inre säkring-board med en brytare styrelse.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118587.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.