Felsökning av en ljus Släpvagnsbroms

Du har upptäckt att en av bromsljus på släpet inte fungerar. Medan många människor skräms av el skulle ta beslutet att ringa en reparatör, det finns inget behov för det. Felsökning och reparation av en lätt släpvagn broms är väl inom förmågan hos någon med genomsnittliga mekaniska färdigheter. Saker du behöver
12-volts testet lightReplacement bulb16-mätare fordonsindustrin wireSolderless butt connectorsSolderless kontakt pliersElectrical tejp
Visa fler instruktioner
1

Avlägsna bakljus linsen på ledig ljus . Attachment metoder varierar, så en skruvmejsel, en stjärnskruvmejsel eller en Torx drivrutin kan behövas för att utföra detta steg.
2

Ta bort den gamla lampan och byt ut den mot en ny glödlampa. Testa bromsljus. Byt objektivet om lampan är i drift.
3

Instruera en hjälpare att bromspedalen och håll den. Anslut jordklämman av testet ljuset till en känd god jord och sondera terminalerna. Om testet tänds, flytta marken klippet till utsidan av sockeln. Skulle testet ljuset stannar utanför, är problemet ett korroderat socket eller en dålig jordanslutning. Rengör sockeln och jordanslutningen och försök igen.
4

Probe dragfordonet trailer kontakt om ingen ström finns i uttaget terminalerna. Hitta kraften i kontakten indikerar problemet ligger i släpvagnskablage. Återanslut släpet kontakten och sondera tråden från baklyktan framåt tills strömmen hittas.
5

Starta vid den punkt där makten fanns och ersätta den del av kabeln till bakljuset. Skarva kabeln med lödfritt rumpa kontakter och tejpen med eltejp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117472.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.