Felsökning av en Yamaha DT 125

Yamaha DT 125 är en av världens första sport cyklar och var ursprungligen släpptes i slutet av 1960. Idag, motocross och entusiaster motorcykel fortfarande DT 125. På grund av sin ålderdom, är emellertid cykeln benägna av utrustnings haverier och liknande problem. Lär dig hur du felsöker dessa problem att få cykeln tillbaka i fungerande skick så snart som möjligt. Saker du behöver
Yamaha DT 125 Ägarens Toolkit
Oljetråg
Gas
Rag
Visa fler instruktioner
1

Se till att du börjar cykeln korrekt. Starta en motor som inte har värmts upp kan vara svårt. Vrid cykelns tändningsnyckeln till läge "ON". Skjut gasreglaget stänga och tryck på startknappen samtidigt som du håller ned den främre paus. Om motorn inte startar, släpp startknappen. Vänta 10 sekunder och upprepa. Undvik veva motorn under längre tid än fem sekunder, låt motorn vila mellan varje misslyckat start
2

Inspektera DT 125 s tändstift om du fortfarande inte kan starta motorn.. Leta reda på tändstiftet, finns under plasten sidopanelen finns på höger sida av cykeln. Ta bort locket som täcker tändstiftet, som är ansluten på den vänstra sidan av motorn och ansluten till ett gummirör. Använd plug skiftnyckel, fann i Yamahaägare verktygslåda, för att ta bort tändstiftet. Torka med en trasa för att avlägsna fett och smuts uppbyggd. Byt ut och försöka starta motorn igen.
3

Byt olja om du stöter på prestandaproblem. Placera ett oljetråg under Yamahas motorcykelns motorrummet. Starta cykel och låt den gå sysslolösa i 10 minuter. Stäng av motorn och öppna plasten sidopanelen genom att dra bort från cykeln. Skruva av oljelocket, fann nära toppen av facket. Dra sedan bulten oil drain hittades på botten av cykeln under broms stigbygeln. Oljan kommer att rinna ut. Byt ut bulten och fyll på med vanlig motorolja genom att hälla vätskan i den öppna olje locket innan du sätter tillbaka locket.
4

Tanka cykeln om det verkar att förlora makten, inte startar eller stänger ner oväntat. Den gastank finns på baksidan av cykeln. Refill med vanlig blyfri bensin. Använd inte blyad bensin eller diesel, eftersom detta kommer att orsaka permanenta skador på cykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117495.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.