Hur man bygger Sandrails

Bygga en sandrail eller dune buggy är ett roligt sätt att utforska utomhus. Det är en bra idé att veta vad du vill ha ut av sandrail innan det är byggt för att vissa tillämpningar kan kräva vissa komponenter eller modifieringar medan en enkel buggy som är roligt och billigt kommer förmodligen inte. Det finns flera olika fabrikat och typer där ute, men det vanligaste är en VW motor-baserade sandrail. Saker du behöver
FrameEngine och transmissionWheels och tiresMiscellaneous objekt längs vägen
Visa fler instruktioner
1

Skaffa en sandrail ram. Det finns bokstavligen hundratals stilar som finns där ute. Vissa är avsedda för svansmotor eller "svans dragger" program, medan andra är mittmotor modeller som är mer stabil i racing. Vissa kommer sits två personer och andra kommer sittplats för fyra. Om du letar efter ett race buggy, det finns även aluminiumramar tillgängliga. Om vikt är inte så mycket en fråga som det roliga faktor, kan en gammal rörram vara hade mycket billigt och i gott skick.
2

Plocka upp en motor och transmission. Återigen kommer den motor du använder beror till stor del på den avsedda applikationen. Ett race buggy motorn kommer att kosta tusentals dollar för en professionell att bygga, men en varje dag 1600cc VW motor och transmission combo kan hittas för ett par hundra dollar nästan var som helst. Om motorn du köper används, se till att det inte finns några läckor eller knackar, och be att få höra det köras om möjligt. Om motorn är ny, vara tydlig om sitt avsedda användningen för garantireparationer ändamål. Vissa människor installerar close-ratio utväxling i sändningarna för att hålla sanden järnväg i dess makt band medan i sanden. Om du kommer bara att använda skenan för att utforska stigar och tillfällig sandlåda, är detta inte nödvändigt.
3

Bestäm vilka hjul och däck bäst skulle passa tillämpningen. En sann sandrail kommer att använda sig av smala, ribbade däck för framhjulen och tjocka "däck paddla" för bak, båda lindade runt aluminiumfälgar. De paddlar fungerar ungefär som en ångbåt paddla skulle, kopparna griper sanden för dragning. Om barnvagnen kommer att bli mer av en trail maskin, sedan lager VW Bug framdäck och lera eller all-terrain bakre däck på stålfälgar fungerar fantastiskt och kommer inte att bryta budgeten.
4

Montera sand järnväg. Buggy ramar har redan bestämmelser om VW motor och transmission att montera, så allt som eventuellt kommer att behövas är hårdvaran (årskurs 8 muttrar och bultar rekommenderas). Anslut gasen och kopplingen kablar till förgasaren och transmission respektive, och lufta bromsarna för att se sanden järnväg kan sluta. Anslut de elektriska ledningarna till spolen och mätare, och se till att alla bränsleledningar är ombonad med slangklämmor.
5

provköra sand järnväg. Ägna särskild uppmärksamhet åt shifter och gasvajern, där du kommer att kunna "känna" om motorn och transmissionen är löst på deras fästen eller inte. Om allt verkar solid, bör sanden järnväg vara redo att gå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117470.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.