Hur man installerar en ugn i ett Travel Trailer

Medan de flesta nyare husvagnar har effektiva värmesystem, många äldre resor släpvagnar har ugnar som lämnar kalla fläckar, eller bara slitna. Som av 2011, är en av de mest effektiva systemen RV värme "Blue Flame" ugnar som fungerar på principen om naturliga termisk konvektion. Blue Flame ugnar installeras enkelt i en resa släpvagn eftersom de inte kräver extern ventilation och endast kräver anslutning till propangas matarledningen med klämringskoppling. Saker du behöver
Gas-line cutter
fin stålull
2 honkopplingar
Gas-line Flänsverktyg
T-koppling
Dubbelsidig honkoppling
Stäng -off ventil
längd på flexibel gasslang med honkontakter
Box-end skiftnycklar
Montering skruvar
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Turn av gasen vid tillförseltanken och tända en brännare på spisen för att bränna bort någon gas kvar i gasledningarna.
2

Välj en plats för ugnen som kommer att möjliggöra tillräckligt avstånd till brännbara föremål som rekommenderas av tillverkaren. Leta upp en lämplig plats för att knacka in i gasledningen, så nära som möjligt till installationsplatsen.
3

Fäst gas-line cutter till linjen genom att vrida ratten på fräsen tills skärhjulet gör kontakt med gasledningen. Snurra kniven runt linjen, dra åt vredet efter behov, tills raden är avskurna. Rengör eventuella grader från snittet med stålull.
4

Skjut en honkontakt, smala änden först, över varje ände av den skurna gasledningen. Fäst stången enligt signalljus verktyget till en ände av den skurna gasledningen så att slutet av raden är i jämnhöjd med den försänkta sidan av stapeln. Kläm fast bar på plats genom att dra åt vingmuttern med fingrarna. Placera krokarna på signalljus verktyget bagge över ribban, foder punkten för kolven uppåt med centrum av gasledningen och vrida handtaget av kolven tills den ligger an i slutet av gasledningen. Fortsätt att dra kolven till slutet av gasledningen är facklas stabilt mot skuldra flare verktygsfältet. Avlägsna Flänsverktyg från gasledningen och skjut honkopplingen upp mot flare. Upprepa med den andra änden av den skurna gasledningen.
5

Twist honkontakterna, handkraft, på motsatta ändar av T-kontakten. Placera skiftnycklar på både montering och dra åt genom att vrida sig i motsatta riktningar. Tänk på att mässingsdetaljer är gängade motsatt vanliga (icke-mässing) beslag.
6

Skruv ena änden av den dubbelsidiga hona koppling till den återstående anslutningen på T-kopplingen.

Skruva den andra änden av den dubbelsidiga hona koppling till avstängningsventilen. Skruv en av de kvinnliga kontakter på den ena änden av den böjliga gasledningen till andra änden avstängningsventilen. Säkra alla tillbehören ordentligt med skiftnycklar.
7

Montera ugnen på väggen med skruvarna och mallen som medföljer ugnen. Om du inte har mallen mäta avståndet mellan hålen på baksidan av ugnen och till undersidan av enheten. Överför måtten till väggen och montera fästskruvarna.
8

Fäst honkontakt på den fria änden av den flexibla gasledningen till hankopplingen på ugnen och dra åt med skiftnyckel. Slå på gastillförseln och testa-ljus ugnen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118477.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.