Hur man tar bort förgasaren på en RV ONAN Generator

Generator förgasare är benägna att bli gummerat upp med föroreningar från gammalt bränsle, som kallas en insättning lack. Utan tillsats av ett bränsle konserveringsmedel, kan detta hända på så kort tid som en månad om fritidsfordon eller RV, är oanvänd. När detta inträffar, kommer det att vara nödvändigt att ta bort och rengöra förgasaren som en del av spolning av hela bränslesystemet. Onan generator förgasare är typiskt för en primitiv konstruktion, och deras avlägsnande är enkel, så länge layouten på RV ger enkel åtkomst. Saker du behöver
Skiftnyckel
Nagellack
Maskeringstejp Socket tejp
ställa
ren trasa
Lösningsmedel
Visa fler instruktioner
1

Använd en skiftnyckel för att koppla bort minuskabeln på batteriet som tjänar till att starta generatorn. Detta kommer typiskt vara handledaren batteri. Detta är särskilt viktigt om din generator har en dedikerad låg-tryck bränslepump monteras in-line.
2

Bestäm placeringen av förgasaren på din Onan generator. Använd din instruktionsbok eller följ bränsleledningen.
3 p Om det finns några manövertrådarna knutna till förgasaren, använd en liten fläck av olika färgat nagellack för att markera varje flatstiftet och dess terminal och sedan försiktigt in flatstift utanför terminalerna. Placera kablarna där de inte kan skadas. Onan förgasare vanligtvis inte har ledningar till dem.
4

Använd en skiftnyckel för att frigöra muttern som håller bränsleledningen till inloppsporten hos förgasaren. Försiktigt dra bränsleledningen från inloppet, och täcker änden med maskeringstejp för att förhindra inträngning av föroreningar.
5

Använd rätt storlek på sockel för att ta bort skruvarna som håller förgasaren till kroppen av generatorns motor. Det kommer typiskt att vara två bultar, men vissa Onan modeller har mer. Sätt skruvarna där de inte kommer att gå förlorade.
6

Rita förgasaren bort från sin plats, försöker att inte skada packningen. Använd en trasa doppad i ett lösningsmedel såsom aceton för att rengöra ytan av motorn, där förgasaren var placeras, och sedan gäng upp en bit ren trasa och för in den något in i hålet i motorn för att hålla föroreningar att komma in.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118206.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.