Hur Fit Trailer Leaf Springs

Bladfjädrar har använts på fordon i över ett sekel. En bladfjäder är tillverkad av en platt stång av stål som har monteringshål i varje ände. De flesta bladfjädrar är tillverkade av flera lager av fjädrar barer för att bära tyngden av fordonet och dess last. Bladfjädrar på släp bifogas ramskenorna med bojor. Slitna bladfjädrar kan orsaka släpet sag, vilket negativt kan påverka hanteringen. Montering ersättare bladfjädrar ska rätta till problemet. Saker du behöver Sida 2 stoppklossar
rörtång
hydraulisk domkraft Sida 3 pallbockar
Hylsnyckelsats
Ratchet skiftnyckel
ersätter bladfjäder
Show Fler Instruktioner
en

Arbete på ena sidan av släpvagnen i taget. Blockera däcken på motsatt sida av trailern som du börjar arbeta. Lossa hjulet muttrarna på sidan av vagnen du arbetar med en rörtång. Skjut en hydraulisk domkraft under trailern rambalk och Jack upp det tills hjulen är upplyfta från marken. Placera pallbockar under ramen skenor för säkerhet. Avlägsna hjulet muttrarna och dra av hjulet på navet och rulla den åt sidan.
2

Skjut hydraulisk domkraft under axeln nära bladfjädern du ska ta bort. Lossa fjädern schackel bultar från båda ändarna av bladfjädern med en hylsa och spärrnyckel. Dra åt bultarna från bojor och bladfjäder monteringshål.
3

Lossa och ta bort muttrarna som fäster i mitten av bladfjädern till axeln med en hylsa och spärrnyckel. Ta bort "U" bultarna och fjäderplatta. Sänk hydrauliska domkraft något, lyft sedan bladfjädern rakt upp från axeln och avlägsna den från under vagnen.
4

Jämför bladfjädern bort från trailern med ersättare våren för att försäkra att de är samma längd och bredd. Placera ersättande fjädern på axeln så att det mittre stiftet i fjädern passar i locater hålet i axeln.
5

Placera fjäderplattan ovanpå mitten av fjädern. Sätt i de gängade ändarna av båda "U"-bultarna genom hålen i plattan från botten av axeln uppåt. Trä de kvarhållande muttrar på de gängade ändarna av "U" bultarna med fingrarna.
6

Höj hydraulisk domkraft tills monteringshålen i varje ände av fjädern linje med hålen i våras bojor. Sätt bygeln bultarna genom hålen och fäst dem med de ursprungliga fästmuttrar. Dra åt alla skruvar och muttrar - inklusive fästmuttrarna på våren plattan -. Med en socket och spärrnyckel
7

tillbaka hjulet och dra åt fästmuttrarna. Lyft vagnen något med domkraften, sedan bort domkraften från under axeln och rälsen ram. Sänk trailern till marken. Dra hjulet muttrarna igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118559.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.