1995 Kountry Star Husbil: Hur du ändrar bränslepump

Motorn används för att driva 1995 Kountry Star husbil var en stor-kvarter Ford 460 kubiktum V8, monterad i en serie F53 chassi. De bränslepumpar ursprungligen monterade för dessa motorer, som används i husbilar mellan 1989 och 1997, var så benägna att misslyckas att tillverkaren utfärdat återställningskoden TSB 97-23-9, som godkände pump utbyte på alla fordon fortfarande under garanti som togs till deras återförsäljare. Pumparna är elektriska, placerad inuti tanken, och överhettas lätt och ofta. Byte är sannolikt kommer att krävas varje 50.000 miles, om inte förr. Saker du behöver
mekaniker verktygslåda
Retractable stödplattform
Nagellack (tre färger) katalog Byte bränslepump
Visa fler instruktioner
1

Pumpa all gas från tanken, använder alla försiktighetsåtgärder för att förhindra oavsiktlig antändning, och förvara den för återanvändning.
2

Lossa röret som överför bränsle från tanklocket till tanken. Släpp den tanken slutet, genom att skruva loss en slangklämma och slingrande slangen uppåt från sin sittplats.
3

Stöd mitten av tanken på en bred utdragbar plattform, exempelvis en stor panel av platta trä på toppen av en kraftig sax domkraft.
4

Släpp de två metallband som håller tanken på plats. De sitter fast med muttrar fästa i chassit tvärbalk bak, ta bort dessa bultar först, och sedan låta banden falla. Flytta de främre ändarna av de frigjorda remmarna något framåt och uppåt för att befria dem från fångenskap nyckelhålet slots, sedan bort remmarna från under fordonet.
5

Släpp ert stöd plattform i en mild, även och kontrollerat sätt. Låt det sjunka tills det finns utrymme för att passa din arm mellan toppen av tanken och undersidan av Kountry Star golvet och släpp ledningsnätet från sina terminaler på en plåt i mitten av tanken. Innan du tar bort spaden anslutningar, markera varje en och dess parad terminal med en prick av unikt färgkodade nagellack.
6

Släpp tanken hela vägen till golvet, återigen i en jämn och kontrollerad sätt. Släpp bränsleledningen till förgasaren genom att linda av den tunga muttern som håller den på plats på toppen av tanken plattan. Ta tanken från under husbilen.
7

Ta bort låsringen från centrala plattan som håller terminaler för pumpens ledningsnät och bränslet ut linjen. Lyft plattan och den utrustning som åtföljer dess undersida ut från tanken, med stor omsorg att inte slå den bräckliga sensorn bränslenivån på sidan av tanken plattan luckan när du lyfter bort plattan.
8

Lossa inte bränslepumpen från undersidan av plattan genom att lossa de tre skruvarna som håller den på plattan.
9

Skaffa en ny bränslepump. Ford artikelnummer för Originalersättningsanordningar Equipment Manufacturer delar är följande: Bränslepump och avsändare montering F6PZ-9H307-DA, kablage kit F7PZ-9A213-BA (kabelnätet kit för pre-november 1996 fordon hade tre trådar). Eftermarknad utbytespumpar kommer från bildelar butiker kommer med största sannolikhet att vara av högre kvalitet än en OEM-enhet. Säkerställa ett nytt bränslefilter monteras på undersidan av den nya pumpen.
10

Installera den nya pumpen och sedan ersätta den tanken i en exakt återföring av avlägsnande sekvensen. Var mycket försiktig att rätt kablar är anslutna till rätt plintar och att alla bränsleledningar är ordentligt åtdragna.
11

Byt den lagrade gasen, med hjälp av ett kaffefilter i en tratt för att avlägsna eventuell oavsiktlig förorening . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117371.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.