Hur man tvättar din motorcykel på en biltvätt på Low Pressure

En snabb sökning via valfritt antal mc-relaterade forum kan ofta ta upp minst en fråga om möjligheten att tvätta en motorcykel på en myntautomater biltvätt. Oron beror på anläggningarnas användning av högtryckstvätt slangar som negativt påverkar en motorcykel färg, tätningar och elektriska komponenter. Men de flesta biltvätt anläggningar erbjuder ett lågt tryck tvätt inställning som kan användas för att försiktigt rengöra din cykel utan rädsla. Kom dock ihåg, kan det skada uppstå om du inte är försiktig med var du spruta vatten. Saker du behöver
Microfiber tvätt trasa
Chamois
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln längs sidan av bilen tvätta och låt den svalna i minst 15 minuter. Välj en tom parkering stall, om biltvätt är upptagen, så andra bilister att använda vikarna biltvätt medan din cykel svalnar. Skjut upp motorcykeln i tvätthall, när den har svalnat. Ställ brickan till ett lågt tryck tvätt inställning
2

. Rikta strålrör åtskild från motorcykeln och håll sprayen spaken tills strömmen av vatten ändras från en högtryckstvätt till en svag ström.
3

Skölj motorcykeln ner ordentligt med tvål vatten, undvika luft rutan butiker ljuddämpare och batterifacket.
4

Tvätta motorcykeln med en tvål microfiber tvätt duk, skölja trasan ofta för att avlägsna instängd smuts och skräp. Använd en sida-till-sida rörelse, till skillnad från en cirkulär rörelse, för att undvika att lämna polerrosor i motorcykelns färg.
5

Skölj motorcykeln, med ett lågt tryck skölj inställning. Återigen, rikta inte vattenstrålen vid motorcykelns luft box, butiker ljuddämpare eller batterifacket. Var extra noga med att ta bort tvål från motorcykelns bromsar och däck.
6

Skjut upp motorcykeln ur tvätthall och in i en skuggig plats, om andra väntar bakom dig. Torka av motorcykeln torrt med en ren sämskskinn. Var extra noga med att ta bort vattendroppar från målade eller kromade ytor och från tändstiften, om möjligt.
7

Starta motorcykeln att tvinga ut eventuellt vatten som kan ha kommit in i ljuddämparen.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111683.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.