Hur man tar bort slam från en motorcykel Gas Tank

Sludge uppbyggd på botten av din motorcykelns bensintank sker genom naturlig nedbrytning av bensin under en tidsperiod. Slam kan täppa tankens bränsle ventil, slangar och, så småningom, förgasaren som det fortsätter att bygga upp. Äldre motorcyklar är speciellt benägna att ha stora mängder slam i tankarna. Nyare maskiner, dock kan påverkas under långa perioder av inaktivitet såvida de inte har förberetts för förvaring ordentligt. Borttagning av slam från motorcykelns bensintank kommer att ta flera ansökningar, men kommer att minska sannolikheten för framtida bränsle-relaterade problem. Saker du behöver
Hylsnyckel och uttag
Tre-fots längd av gummi bränsleslangen
Gas kan
12 Volt batteri
Gummihylsa
Gummilist
Kraftig silvertejp
24 till 36 sexkantmuttrarna
Aceton
Lack tunnare
Bensin
Bränsle stabilisator
Visa fler instruktioner
1

Ställ gasen tank bränsle ventilen till "Off". Alternativt, ställ in ventilen till "On" läge, om en vakuumslang är fäst på baksidan av ventilen. Detta steg gäller inte för bränsleinsprutning motorcyklar.
2

Dra bränsleslangen bort av bränslet ventil eller bränslepump utlopp. Placera en tre-fot längd av gummi bränsleslangen över utloppet och placera den fria änden av slangen i en gas kan. Vrid bränslekranen till "On" eller "Prime"-läge. Anslut ledningarna bränslepumpen till en 12 volts batteri, om du arbetar på en bränsle-insprutad motorcykel. Töm hela innehållet i bensintanken i din gas kan.
3

bort bensintanken från din motorcykel, med hjälp av en hylsnyckel. Skruva bränsleventilen från botten av tanken, med hjälp av en hylsnyckel eller för hand. Ta inte bort bränslepumpen, om du arbetar på en bränsle-insprutad motorcykel. Täck den gängade stolpen bränslekranen på botten av tanken med en gummi mössa, om tanken använder en skruv på ventilen, eller försegla porten bränsleventilen med en remsa av gummi och tunga silvertejp.

4

Avlägsna tanklocket från tanken, sedan placera 24 till 36 muttrarna i bensintanken genom påfyllningsröret. Täck påfyllningsröret med en gummikåpa eller silvertejp. Skaka bensintank i minst 10 minuter för att lossa några hårda slamavsättningar och korrosion uppbyggd från tankens inre yta. Avslöja påfyllningsröret och vrid tanken upp och ned för att ta bort muttrarna. Se till att alla muttrar har tagits bort innan du fortsätter. Skölj insidan av bensintanken med aceton för att ta bort den lossade skräp.
5

Häll 2 liter thinner i bensintanken och återställer påfyllningsröret. Låt den tunnare lösa resterande slammet i minst två timmar. Vrid bensintanken var 30 minuter tills hela insidan av tanken har belagts med thinner.
6

Avslöja påfyllningsröret och häll ut thinner. Skölj insidan av tanken igen med aceton. Inspektera den inre ytan av gastank med en ficklampa. Upprepa efter behov tills bensintank är fri från slam.
7

Ta bort gummihylsan eller tätningslist från bränsleventilen porten på botten av bensintanken. Sätt tillbaka bränsleventilen, antingen för hand eller med hjälp av en hylsnyckel. Installera bensintanken på motorcykeln.
8

Fyll bensintanken helt med färsk bensin. Lägg ett bränsle stabilisator till bensinen för att förhindra slam uppbyggd, om motorcykeln kommer att placeras i lager.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111195.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.