Hur du ändrar packboxläckage på en '79 Yamaha XS1100 Special

Din 1979 Yamaha XS1100 Special bygger på en hydraulisk framgaffel att minska chocken som genereras av en ojämn väg. Olja i gaffelbenen saktar rörelsen hos framgaffeln när den passerar över ett gupp, vilket minskar chocken till ett minimum. Tätningar inuti de undre gaffelbenen hålla föroreningar ute och förhindra att oljan sipprar ut. En bruten tätning kommer att skapa ett oljeläckage, vilket minskar effektiviteten av gafflarna på vägen. Byte av packboxläckage är ett stort jobb, men det kan fyllas i av de flesta XS1100 ägarna beväpnade med rätt verktyg. Saker du behöver
10, 12, 22 mm socket
Hylsnyckel
stjärnskruvmejsel
bungee rep Soft-Jawed skruvstäd
Gummi-Jawed tång
6 mm Allen skiftnyckel
Container
platt skruvmejsel
1 qt. SAE 10 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln på cykelställ. Ta bort saxpinnen från axelmuttern på höger sida av framhjulet med en tång. Lossa axelmuttern med en 22 mm hylsa och en hylsnyckel. Lossa nypa bulten på undersidan av höger gaffelben och bromsok s bultar på vänster nedre gaffelben, med hjälp av en 12 mm hylsa. Ta hastighetsmätaren kabelns ställskruven från hastighetsmätaren kör på vänster sida av framhjulet, med en stjärnskruvmejsel. Vira hastighetsmätaren kabeln runt motorcykelns styre.
2

Lyft upp motorcykeln på dess centrum står, sedan placera en domkraft under motorn för att höja framhjulet från marken. Dra ut axeln från vänster sida på gaffelbenen och sänk framhjulet till marken.
3

Skruva av Fenders bultar med en 10 mm hylsa och dra fender ifrån framgaffeln. Skruva loss bromsok s bultar från höger gaffelben, med hjälp av en 12 mm hylsa. Häng bromsoket från styret med ett bungee rep.
4

Lossa rätt gaffel s nypa bultar på övre och nedre klämmor styrning, med hjälp av en 12 mm hylsa. Skjut gaffeln ut från botten av den trefaldiga klämman. Placera den övre gaffel röret i en mjuk-jawed skruvstäd.
5

Tryck gaffeln främsta stam cap ventil för att frigöra lufttrycket inuti gaffeln. Skruva loss överdelen från gaffeln rör med en gummi-käkförsedda tång. Dra locket s brickan och gaffeln fjädrar ut från toppen av gaffeln röret. Ta bort gaffeln från städet och häll gaffeln olja ut från toppen av gaffeln röret i en behållare. Pumpa gaffel röret flera gånger för att tömma gaffeln oljan helt.
6

Placera nedre gaffelben i en mjuk-Jawed skruvstäd. Skruva bort bulten från botten av den nedre gaffelben med en 6 mm insexnyckel. Dra gummi damm starta upp i toppen av den nedre gaffelben, skjut sedan uppåt och bort från gaffeln röret. Bänd låsringen bort av toppen av det nedre gaffelben med en platt skruvmejsel. Ta tag i övre gaffel röret med båda händerna och dra ut den nedre gaffelben. Bänd gaffeltätning ut från toppen av den nedre gaffelben med en platt skruvmejsel, sedan kasta tätningen.
7

Rengör nedre gaffelben och gaffel röret med delar rengöringsspray. Coat toppen av nedre gaffelben och den nya gaffeltätning med färskt SAE 10 motorolja. Kör nya gaffeltätning på plats med ett sigill chaufför. Skjut gaffel röret i nedre gaffelben. Sätt i och dra åt skruven på undersidan av gaffeln benet för att säkra gaffel röret, med hjälp av en 6 mm insexnyckel. Sätt in låsringen på plats över gaffeltätning överst i den nedre gaffelben. Skjut dammskyddet av gummi på toppen av den nedre gaffelben.
8

Avlägsna gaffelben från skruvstäd. Häll 7,61 uns av SAE 10 motorolja in i toppen av gaffeln röret. Pumpa gaffel röret flera gånger för att avlägsna eventuella luftbubblor fastnar inuti gaffeln olja. Skjut gaffel fjädern i gaffeln rör, följt av locket bricka och överdelen. Skruva fast den övre locket på plats.
9

Sätt tillbaka gaffeln på motorcykeln, efter omvänd ordningsföljd. Upprepa proceduren för att ändra återstående gaffel sigill, sedan installera gaffeln, framhjulet och bromsok.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110398.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.