Olja läcker från Air Cleaner Box på min 1991 Harley Evolution

MC-motorer, som nästan varje förbränningsmotor som någonsin byggts, förlita sig på en leverans av olja för att smörja motorns inre arbetet. Generellt är oljan inrymd i motorns vevhus eller, som i fallet av en Harley-Davidson Evolution motor, lagras i en extern oljetanken. Men många Harley-Davidson ägare har hittat olja läcker ut från deras motorcykelns luftrenare. Ta en närmare titt på motorn kan hjälpa dig att förstå hur läckan kan inträffa. Motor vevhustryck

Din Harley-Davidson Evolution motorn genererar en betydande mängd tryck under drift, i förbränningsrummen i båda cylindrarna som luft och bränsle antänds för att driva din motorcykel framåt. Men trycket skapas också genom den nedåtgående rörelsen av motorns kolvar, som komprimerar luften i motorns vevhus. Den trycksatta luften tvingas ut ur vevhuset genom en paus rör fäst vid luftrenarhuset. Utvisade luft från vevhuset dras sedan tillbaka in i motorn genom förgasaren och återcirkuleras. Utan ventilationsrör, kan trycket fortsätter att bygga tills motorns tätningar brast, skapa mer än bara en enkel oljeläckage.
Läckage som orsakas av en överfyllda oljetank
< p> Ett oljeläckage bildar på din motorcykel är luftrenare är ett symptom på en över-fyllda oljetank, som har sin egen ventilationsledning leder till vevhuset. Den överflödiga oljan strömmar genom utloppsledningen och ansluter sig till tillgången på olja redan cirkulerar genom motorn, vilket minskar mängden av "open" luft i vevhuset. Detta ökar den interna vevhustryck och matar olja i luftrenaren. Även om detta inte initialt skadligt för motorn, vilket oljetanken i en over-fyllda tillstånd kan leda till en mer problematisk tillstånd som ofta är hänvisade till en "blow-by".

Blow-By

I sin mest grundläggande form, uppstår blow-by när gaser som skapas i förbränningskammaren tvinga sig - eller blåsa av - ringarna som tätar kolvarna mot cylinderväggarna. Dessa gaser trycksätta ytterligare vevhuset, skytte motorolja ut genom Vevhusventilationsrör i processen. Men blow-by förekommer ofta i en ond cirkel. När oljan har matats ut i luften renare och dras in i förbränningskammaren, bränner värm oljan i sotavlagringar som kantar cylinderväggarna. När kolven rör sig genom dess slag, de kolavlagringar börjar att bära bort på kolvringarna, vilket tillåter gaserna att blåsa förbi dem. Tillståndet förvärras bara med tiden, eftersom mer olja matas ut, dras in och förkolnat. Så småningom kommer kolvringarna misslyckas och skapa en total förlust av kompression i förbränningskammaren som hindrar motorn från att fungera alls. Addera lösa problemet

Hålla en stadig klocka på din Harley-Davidson oljenivå är absolut avgörande för att förhindra blow-by och läcker olja. Vid påfyllning av oljetanken, antingen under ett oljebyte eller att höja oljenivån, hålla oljenivån vid mittpunkten mellan mätstickan är låg och full poäng. Tanken fylls till den övre märket "FULL" kommer över-fylla oljetanken När oljan värms och leda till överflödig olja avluftning in i motorn. Men det finns lite annat som kan göras, med undantag för en komplett topp-end översyn, om oljenivån är inom acceptabla gränser och ett oljeläckage kvarstår. En kronisk fall av blow-by kan endast fastställas genom att ersätta kolvringarna och ta bort sot från cylinderväggarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111684.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.