Hur man reparerar en 1975 Yamaha RD 350 motorcykel som inte kommer att stanna Löpning

Motorn på 1975 Yamaha RD350 kräver en kombination av luft, bränsle och gnista för att köras korrekt. Chansen är stor att om en eller alla tre av dessa förutsättningar saknas, kommer din RD350 inte hålla en stadig tomgång, eller ännu värre, kommer att vägra att arbeta alls. I de flesta fall är dessa problem orsakas av dåliga tändstift, ansluten bränslestrålarna inom motorcykelns förgasare eller läckor luft genom flänsarna att säkra förgasarna till motorn. Identifiera problemet sker ganska snabbt, men själva reparationen kan ta en timme eller mer att slutföra. Saker du behöver
Tändstiftshylsa
Hylsnyckel
Tändstift
Förgasare rengöringsspray
10 och 17 uttag mm
platt skruvmejsel
Container
Phillips skruvmejsel
Tryckluft
Visa fler instruktioner
Diagnostisera din RD350
1

Dra tändkablarna från toppen av din RD350 motor. Skruva loss tändstift från motorn med ett tändstift socket och en hylsnyckel, anslut sedan tändstiften in i tändkablarna. Placera ändarna av tändstiften mot motorn. Kick-starta motorn, som du skulle börja din RD350, och titta på elektroderna vid ändarna av tändstiften för en blå gnista. Om en gnista är närvarande, då tändstiften är bra. Byt tändstift om en gnista inte är närvarande. Skruva fast tändstiften på plats på toppen av motorn, med din tändstiftshylsa, anslut sedan kablarna ovanpå tändstiften.
2

Börja RD350 motor med kick-start spaken , med choken för att hålla en jämn tomgång. Låt motorn tomgång på plats för 2 till 3 minuter, sedan stänga choken. Förgasarna måste rengöras, som beskrivs i avsnitt 2, om motorn stannar omedelbart. Fortsätt till nästa steg om motorn fortsätter att gå. Addera 3

Spraya en liten mängd förgasare rengöringsspray på gummit intaget flänsar, mellan förgasaren och motorn, medan motorcykeln är körs. Lyssna på motorn. Ett intag läcka är närvarande, via en reva i gummit fläns eller flänsar, om motorns tomgång sjunker plötsligt medan förgasaren rengöringsspray tillämpas. Om motorns tomgång är stabilt, spraya gummit flänsar, mellan förgasare och motorcykelns luft box, med din förgasare rengöringsspray och lyssna efter en minskning av motorns tomgång. Byt intaget flänsar om läckor finns i vardera änden av förgasarna. Addera Rengöring av förgasare
4

Lås sätet spärren på vänster sida av din RD350, då Lyft sätet tills det öppnas helt. Ta tag i baksidan av gastank och dra upp den och något utanför motorcykelns ram. Vrid tankens petcock - bränslekranen - till "Av", och sedan dra sina bränsleledningar off. Dra gastank ifrån styret tills det kan tas bort helt från din RD350.
5

Skruva loss skruven från botten av den högra ramen locket med en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra bort kåpan från ramen, lyft den uppåt tills den kan tas bort helt.
6

Lossa klämmorna som håller förgasarna till luft rutan och motor flänsar, med hjälp av en platt skruvmejsel. Dra förgasarna ut av flänsarna och ut från den högra sidan av motorcykelns ram. Skruva loss förgasaren s toppkåpor för hand, dra sedan vajrar, toppkåpor och gasspjäll ur förgasarna.
7

Håll förgasarna över en behållare, skruva den stora flottörkammaren dräneringspluggarna från botten av förgasare, med användning av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel. Tappa den återstående gasen i flötekammare i din behållare. Dra förgasarna utanför gummit bränsleledningen som förenar dem.
8

Skruva flötekammare "bultar, med en stjärnskruvmejsel, dra sedan båda kamrarna bort från botten av förgasarna. Spraya kamrarna med en liberal mängd förgasaren rengöringsspray för att avlägsna uppbyggd som kan täppa till förgasare "jets senare. Ställ kamrarna åt sidan.
9

Vänd förgasarna över och skruva den stora stora jet, beläget i centrum av förgasarna 'undersida, med hjälp av en platt skruvmejsel. Skruva loss pilot jet från varje förgasare, placerad till höger om huvudmunstycket torn, med hjälp av en platt skruvmejsel. Spraya kroppen, passager bränsle, main och pilot jets förgasarna med förgasare rengöringsspray. Blås tryckluft genom bränslepassager och munstycken för att avlägsna eventuella kvarvarande skräp eller träskor.
10

ihop förgasarna, efter omvänd ordning, sedan installera dem i din RD350.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110924.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.