Hur man tar bort startmotorn från Yamaha R1

Yamahas R1 sport cykel, liksom de flesta moderna sport cyklar, bygger enbart på en elektrisk startmotor för att starta sin motor. För det mesta fungerar startmotorn utan problem nästan varje gång. Tid och över-användningen kan förkorta starter liv drastiskt, minskar dess förmåga att vända R1 motor tillräckligt snabbt för att tända den. Ta bort en misslyckad starter är en ganska-engagerad process som kräver demontering av motorns bränsle och intag för att få tillgång till startmotorn. Hela jobbet kommer att ta mer än en timme att slutföra och kräver en viss förtrogenhet med R1. Saker du behöver
4-mm insexnyckel
5-mm insexnyckel
Startnyckel
12-mm skiftnyckel
12-mm hylsa
Hylsnyckel
stjärnskruvmejsel
10-mm skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp vaddering på baksidan av förarens säte och skruva stolens bultar med en 5-mm insexnyckel. Lyft upp sitsen och dra bort det från bensintanken för att ta bort sitsen från motorcykeln. Lås upp låset passagerarsätet med tändningsnyckeln och lyft passagerarsätet bort från svansen spackling.
2

Skruva bensintanken sida täcker med en 4-mm insexnyckel och dra dem bort från tanken . Hoppa över detta steg om din R1 använder ett enda stycke gastank.
3

Skruva loss bulten i mitten av gastank övre locket, nära styret, med en 5-mm Allen skiftnyckel. Lyft bensintanken upp och dra ur de elektriska kontakterna och bränsleslangar från tanken. Ta del av de ursprungliga vilka kontakter och slangar för ominstallation. Ta bort skruven och muttern från basen av gastank med en 12-mm skiftnyckel och en 12-mm-uttag, lyft sedan tanken bort från motorcykeln för att komma åt luften rutan.
4

bort skruvarna från luften lådans lock med en stjärnskruvmejsel. Ta av locket och dra ut luftfiltret ur luften rutan. Ta bort skruvarna på undersidan av luft box med en stjärnskruvmejsel. Dra luften rutan bort från motorn för att komma åt spjällhuset församling.
5

Dra de elektriska kontakterna från spjällhuset församling, som noterar de kontakter platser för ominstallation. Lossa alla fyra klämmor på undersidan av spjällhuset församling med en stjärnskruvmejsel. Lyft spjällhuset montering av av motorn och placera den på ramen. Spjällhuset församling kommer fortfarande fästas på vajrarna vid denna tid. Följ startmotorn s ledningar bly från motorn till startmotorsolenoiden under förarsadeln
6

. Skruva ledningen av nötter från solenoiden med en 10-mm skiftnyckel, sedan ta ledningen kontaktdon av solenoiden. Unbolt startmotorn från motorn, med användning av en 12-mm hylsa. Lyft startmotorn och dess ledningar leder ut av motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110155.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.