Skillnaden mellan en BSA A10 och A65 Motorcyklar

BSA Motorcyklar producerade A10 och A65 motorcyklar under tidigt efter andra världskriget period och cyklarna haft enorma popularitet i Storbritannien och USA. BSA producerade A10 genom 1962 och ersatte den med A65. A65 var mer eller mindre BSA: s svanesång eftersom angrepp av billigare, mer pålitliga japanska cyklar körde BSA i konkurs år 1972. A10

BSA lanserade A10 Golden Flash 650 som sin första 646 cc parallelltwin-motor motorcykel 1949. Det härstammar från BSA A7. A10 varianter inkluderade den begränsade upplagan Super Flash, vilket var en produktion racercykel byggd för att möta homologering kraven, Road Rocket och prestanda Super Rocket, och Rocket Golden Star. A10: s grundläggande arkitekturen var en styv ram på en bakre fjädringssystem som presenterade kolvarna. BSA bultad växellådan till motorns baksida. A10 var större och robustare än 500 cc A7, med en tum mer fjädringsväg i gaffeln. BSA förbättrat rocker rutan och topplock gjutning, och ersatte A7: s bolt-on förgasare grenrör med en ingjuten version. Senare A10S presenterade ett aluminiumchassi legering kedja och huvuden.
A10 specifikation

Även A10 innehöll flera varianter, kännetecknas Golden Flash 650 modellen. Det innehöll en luftkyld, tvåcylindriga, fyrtaktsmotor toppventilmotor med kullagrade huvudsakliga drivsidan lager och stål vevstakar med lager metall toffel. Kolvarna var tre-ring-legeringar. Dess hålet var 2,75 inches och stroke mätte 3.30 inches. Den kompressionsförhållandet var betydligt lägre än A65 vid 7,2-till-1. En enda Amal förgasare levererade bränslet för att ge 35 hästkrafter. En fyrväxlad kedjedriven överföring matchas motorn. BSA konstruerade ramen med svetsade stålrör, bolt-on bakre hjälpram och full-vaggan motorfästet. Även en hardtail, eller stel ram, fanns tillgängliga via 1952, valde de flesta köpare för en kolv-typ bakre fjädringssystem med stötdämpare och fjädrar rebound. Gafflarna var teleskopiska och hade hydraulisk dämpning med spiralfjädrar. Bromskraft kom från främre och bakre trumbromsar medan cykeln cyklade på 19-tums hjul. Den vägde 425 pounds.
A65

A65 aldrig riktigt mätt upp till A10. Det var otymplig, förtjänat ett rykte om dålig tillförlitlighet och kunde aldrig matcha prestandan hos de japanska cyklar som hade börjat ta ett fotfäste på den nordamerikanska marknaden. Det fanns många varianter: Star Twin, sport-orienterade Rocket, Thunderbolt, Blixt, prestanda Spitfire och Firebird Scrambler. Det hade mer hästkrafter än A10, men det var också mycket tyngre. Ändå gav sin enhet konstruktion det ett strömlinjeformat utseende. Det innehöll en liknande ram och gafflar av A10 för anständiga hantering, men de främre dämpning var dålig. De prestanda Spitfire klarat sig bättre med en större frambroms, lättvikts glasfiber bränsletanken och stäng-utväxlingskugghjul att nå upp till 120 mph.
A65 specifikation

A65 motor förskjutning var något större än A10 på 654 cc med en borrning och slaglängd på 2,95 och 2,91 inches, respektive. Den hade ett högre kompressionsförhållande av 9-till-1 för att hjälpa den att generera 49 hästkrafter. Ändå vägde mer än A10 på 484 pounds. De Spitfires hade dubbla Åmål kolhydrater. Cykeln stannade på trumbromsar. Framhjulet var 19 inches och den bakre var mindre än A10, vid 18 inches. Det hade fyrväxlad kedjedriven transmission.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111642.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.