Instruktioner för ett oljebyte på en Kawasaki motorcykel

Regelbundna oljebyten är ett absolut krav om du planerar att rida din Kawasaki motorcykel under en längre tid. Motorcykelns smörjer de många rörliga komponenter, vilket minskar ansamling av friktion. Denna friktion bildar emellertid värme som långsamt börjar att bryta ner oljan. Om det lämnas okontrollerat, kan oljan nå en punkt där det inte längre har någon smörjande egenskaper och tillåter motorn att brinna ut. Dränering gammal olja och lägga ny olja förhindrar att detta händer. Saker du behöver
Oljetråg
Hylsnyckel och uttag
trasor Shop
Oljefilternyckel
Skruvmejslar
Oljefilter
Funnel
Motorolja

Visa mer instruktioner
1

Placera ett oljetråg under motorn. Töm ut oljan från motorn, med hjälp av en hylsnyckel för att skruva loss avtappningspluggen från botten av motorns vevhus. Torka avtappningspluggen med en trasa och sätt tillbaka den i motorn när oljeflödet har upphört.
2

Leta oljefiltret. Sen modell Kawasaki motorcyklar använder en spin-on oljefilter, som vanligtvis är monterad på framsidan av motorn. Använd ett lock-typ oljefilter skiftnyckel för att lossa och ta bort filtret. Äldre modeller kan användas i en motor filterelement som vanligen är placerad nära den främre kedjehjulet. Avlägsna bultarna kedjehjul täck med en skruvmejsel och dra bort locket. Skruva av oljefiltret täck med en hylsnyckel och dra locket och filtret bort från motorn.
3

Infoga eller installera ett nytt oljefilter. Spin-on filter bör räcka-åt tills filtret sitter mot motorn. Filterelement träs in i motorn och fäst på plats medelst filterlocket. Sätt tillbaka drevet locket, dra åt bultarna med en skruvmejsel.
4

Avlägsna oljepåfyllningslocket från höger sida av motorn. Använd en tratt för att sakta hälla i olja för att förhindra luftbubblor från att bildas. Skruva på oljepåfyllningslocket på motorn när oljan har fyllts och torka bort eventuellt spill med en trasa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107022.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.