Hur man tar bort den Framdrev på en CRF 80

Utbudet av motorcyklar tillgängliga för yngre ryttare fylls mestadels av automatisk transmission utrustade smuts cyklar, vilket gör det möjligt för föraren att fokusera på spåret framåt. Hondas CRF80R överbryggar gapet genom att tillhandahålla en handdriven femstegad växellåda, möjliggör en mer erfaren ryttare för att få ett försprång i off-road motocross tävlingar. Som en extra fördel, kan CRF80R s framdrev ersättas med en något mindre, 13-tand drevet att öka dirtbike acceleration från en stand-still. Byta drevet är en ganska okomplicerad process som kräver endast en handfull verktyg för att slutföra. Saker du behöver
Hylsnyckel
10 och 16 uttag mm
Dirt bike stand
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Parkera CRF80R på sidostödet. Lossa bakaxeln muttern på vänster sida av svingarmen, med hjälp av en 16 mm hylsa och en hylsnyckel.
2

Montera CRF80R på en dirt bike att lyfta båda hjulen från marken. Vrid båda chain-justermuttrarna - på båda sidor av svingarmen, nära bakaxeln - medurs fyra vänder även med sockel och en 10 mm hylsa för att lossa kedjan
3 Skruva rätt bultar motorhuven, med hjälp av en hylsnyckel och en 10 mm hylsa. Dra den högra motorkåpan och packningen från motorns vevhus.
4

Skruva den främre kedjehjulet fästbultar, med hjälp av en hylsnyckel och en 10 mm hylsa. Dra monteringsplattan utanför drevet, för hand. Lyft kedjan från drevet, dra sedan drevet från kraftöverföringsaxeln, för hand.
5

Skjut ett nytt framdrev på kraftöverföringsaxeln, sedan koppla kedjan över kedjehjulet tänder. Placera monteringsplattan över drevet, sedan skruva bultar på plats med en hylsnyckel och en 10 mm hylsa. Dra åt bultarna till 17,5 foot-pounds, med en momentnyckel och en 10 mm hylsa.
6

tillbaka vänstra vevhuset locket på motorn, med en momentnyckel och en 10 mm hylsa. Dra åt bultarna vevhuslock till 7,6 foot-pounds, med en momentnyckel och en 10 mm hylsa.
7

Vrid båda chain-justermuttrarna moturs fyra jämna svängar, med hjälp av en hylsnyckel och en 10 mm uttaget. Kontrollera att skårorna skurna i toppen av bakaxel blocken är i linje med motsvarande hack skurna i båda sidor av svingarmen. Justera kedjespännaren som ställs längst tillbaka, om skårorna inte är inriktade jämnt.
8

Avlägsna CRF80F från smuts cykel stå och parkera den på sidostödet. Dra åt bakaxeln muttern till 65 foot-pounds, med en momentnyckel och en 16 mm hylsa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111469.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.