Hur vet jag om min motorcykel Forks är böjda ?

Motorcykelgafflar är de två barerna som ansluter framhjulet och axel på cykelramen . Med tiden och efter olycksfall , kan gafflarna stukas . En böjd gaffel är farligt eftersom det kan bli svagare och knäpp , eller ändra hur de cykelturer och handtag . Det finns många olika typer av gafflar , men alla har samma syfte . Fastställande av huruvida gafflarna är böjda kan göras på några sekunder. Saker du behöver
Kort stålstång
Visa fler instruktioner
1

motorcykeln . Ta reda på om inriktningen är avstängd . Om det är , kan gafflarna vara den skyldige . Men det finns andra skäl att anpassningen skulle vara avstängd .
2

Gör en visuell inspektion . Om gafflarna inte ser böjda , de är förmodligen tillräcklig och säker nog att rida . Kontrollera från flera vinklar .
3

Kör din hand längs gafflarna långsamt . Känn efter sprickor eller inkonsekvenser .
4

Placera ett objekt som du vet att vara rak , som en liten stål stång , mot gaffeln . Håll det där med två händer . Flytta stången runt gaffeln , upp och ner för att se om det gungar . Om den gör det , då gaffeln är definitivt böjd. En perfekt rak gaffel är parallell till baren och kan inte vingla .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111399.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.