Hur att rengöra en Harley Fatboy luftfilter

Luftfiltret eller rengöringsmedel, såsom beskrivs av Harley-Davidson, är en viktig del av den FLSTF Fat Boy luftintag systemet. Beståndet luftrenare bygger på ett papper filterelement att sålla bort skadlig smuts och väg skräp som kan täppa till motorcykelns förgasaren och orsaka inre motorslitage. Harley-Davidson rekommenderar en inspektion av luftrenaren vid varje 5000 mil serviceintervall. Medan luftrenaren är ett objekt som så småningom kommer att behöva ersättas, kan den rengöras och återanvändas tills filterelementet börjar att bära. Saker du behöver
T27 Torx drivrutin
Paper filterelement (om utbytet är nödvändigt) katalog Tub
Milt rengöringsmedel
Tryckluft
Momentnyckel
Luftrenare packning ( om utbytet är nödvändigt)
Visa fler instruktioner
1

Ta bort skruven från mitten av luftrenarlocket, ligger på höger sida av motorn mellan de främre och bakre cylindrarna , med en T27 Torx drivrutin. Dra luftrenaren täcka bort från luftrenaren.
2

Ta bort alla tre skruvarna från framsidan av luftrenare, med en T27 Torx drivrutin. Ta tag i luftrenaren och dra bort det från luften renare ryggplatta och motorn.
3

Inspektera luftrenarens pappersfilter inslag av uppenbara revor eller hål. Byt luftrenaren om den är skadad på något sätt.
4

Blötlägg luftrenaren i ett badkar fyllt med ljummet vatten och ett milt rengöringsmedel. Använd en mild sida till sida rörelse, medan luftrenaren är nedsänkt, för att få bort smuts och skräp från filterelementet vecken. Ta bort luftrenaren från badkaret regelbundet och hålla den mot ett starkt ljus för att kontrollera elementet är renlighet. Luftrenaren är ren när du kan se ljus genom elementet.
5

Ta bort luftrenaren från badkaret och skaka ut överflödigt vatten. Låt luftrenaren att lufttorka, eller blåsa en lågt tryck ström av komprimerad luft genom den inre ytan av filterelementet till dess den är torr.
6

Tryck luftrenaren över paret av torkapparaten rören vid mitten av luftrenaren ryggplatta. Sätt tillbaka luftfiltret skruvarna och dra dem till 36 tum-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
7

Inspektera luften packning renare täcker för revor eller tecken på skador. Byt packningen om den är skadad på något sätt. Sätt tillbaka locket luftrenaren och dra åt locket skruven till 36 tum-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111561.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.