Den 2002 Yamaha R6 Koppling Installation

Många av de problem som är förknippade med en 2002 Yamaha R6 s koppling hända på grund av en felaktigt justerad koppling kabel eller genom att överfylla motorn med olja. Plattorna och fjädrar i kopplingen är också känsliga för slitage, vilket gör kopplingen att slira oavsett eventuella justeringar av kabeln. Extrema körförhållanden, t.ex. de som finns på en racerbana, kan sätta ytterligare stress på kopplingen och bringa metallen kopplingskorg böjs. Medan uppgiften att ta bort och installera kopplingen är enkel, är en förtrogenhet med R6 motor ett måste. Saker du behöver
Swingarm lift
stjärnskruvmejsel
4 och 5 mm Allen skiftnycklar
Oil fånga pan
10, 17 och 22 uttag mm
Hylsnyckel
Momentnyckel
10 mm kombination skiftnyckel
Skjutmått
Yamaha koppling hållare Tool Review Flat skruvmejsel
Åtta fiber friktionsplattor
Sju stål kopplingsplattorna
Tre kannor, 10W-30 SE eller SF -motorolja
Två tryckbrickorna
Clutch korg krage
kopplingskorg
Clutch boss
Låsbricka
Six Kopplingsfjädrar
Koppling packning
Show Mer Instruktioner
1

Montera R6 på en svängarm hiss för att stödja den i upprätt läge. Avlägsna den undre kåpan och den högra kåpan panelen, med en stjärnskruvmejsel eller en 4 mm insexnyckel.
2

Lägg ut en olje catch pan under motorn. Skruva bort oljeavtappningspluggen från botten av vevhuset, med hjälp av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel. Låt oljan rinna tills flödet av olja minskar till en långsam dropp. Skruva bort avtappningspluggen i vevhuset för hand, dra sedan åt den till 18 fot-pund med en momentnyckel.
3

Lossa nedre kopplingsmuttern kabellås, hittades nära urkopplingsspaken på undersidan av kopplingskåpan på höger sida av motorn, med användning av en 10 mm kombination skiftnyckel. Dra kabeln ur urkopplingsspaken hand. Ta bort kopplingskåpan och packningen från motorn för att avslöja kopplingsarrangemanget, med hjälp av en 5 mm insexnyckel.
4

Avlägsna kopplingsfjädrar och fjäderbultarna från yttre kopplingstryckplattan, med hjälp av en 10 mm uttaget. Dra den yttre plattan kopplingstryck ur kopplingsaggregatet för hand. Mät kopplingsfjädrar, med hjälp av ett skjutmått. Byt fjädrarna som en uppsättning, om någon av fjädrarna "totala längd inte är lika med 2,165 inches, eller 55 mm.
5

Dra kopplingsplattorna ut från kopplingsarrangemanget hand. Separera alla åtta plåtar fiber friktion från de sju stålplåt koppling. Mät tjockleken av fiber plattorna. Byt friktionsplattorna som en uppsättning, om någon av plattorna "är mindre än 0.114 inches eller 2,9 mm tjock. Lay stålplattorna på en nivå, slät arbetsyta för att kontrollera skevhet. Byt stålplattorna som en uppsättning, om någon av plattorna är skev på något sätt.
6

Böj den vikta fliken låsbrickan bort från kopplingen chefen muttern, som ligger i centrum av kopplingsarrangemanget , med hjälp av en platt skruvmejsel. Håll yttre kopplingskorg stadigt med en Yamaha koppling hållare verktyg och skruva loss kopplingen chefen muttern, med hjälp av en 22 mm hylsa. Dra kopplingen chef, låsbrickan och tryckbrickan ur kopplingen korgen för hand. Ta tag i kopplings korgen och dra den från motorns vevaxel för hand. Slip tryckbrickan och krage av vevaxeln. Hoppa över detta steg om du bara byter kopplingsskivorna och fjädrar.
7

Skjut en ny krage kopplingskorg, följt av en ny tryckbricka och kopplingen korgen på vevaxeln. Skjut en andra tryckbricka, följt av kopplingen chef och en ny låsbricka, på plats inom kopplingen korgen. Håll kopplingen korgen stadig och skruva en ny mutter koppling boss på slutet av vevaxeln. Dra åt muttern till 51 foot-pounds. Böj fliken låsbrickan uppåt och mot sidan av kopplingen boss muttern. Hoppa över detta steg om du bara byter kopplingsskivorna och fjädrar.
8

Blötlägg de nya plattorna fiber friktion och stål kopplingsskivorna i 10W-30 SE eller SF-motorolja i 10 minuter. Arrange kopplingsplattorna i en stapel, som börjar med en fiber friktionsplatta följt av en stål kopplingsplatta, tills alla 15 plattor har anordnats i ett alternerande mönster. Slip plattorna i kopplingen korgen, placera sedan den yttre tryckplattan över kopplingsplattorna. Sätt i de nya kopplingsfjädrar in i tryck-bladfjäder brunnar. Skruva fjäderbultarna på plats och dra åt skruvarna till 5,8 foot-pounds.
9

tillbaka kopplingskåpan och en ny packning. Vrid runt kopplingen kabeln i urkopplingsspaken och dra den nedre muttern kabellås.
10

Fyll motorn med 2,6 liter motorolja, genom påfyllningsröret inbyggd i den övre delen av kopplingskåpan.
11

tillbaka den undre kåpan och den högra kåpan panelen. Avlägsna swing-arm lyft och sänk R6 på dess cykelställ.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111528.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.