Hur Löd Motorcykel Kablar

Lösa eller trasiga ledningar har varit en källa till elände för många motorcyklister. Den konstanta vibrationer i motorn kan orsaka kablar till kort eller att bryta. Och medan det finns några metoder för fastställande trasiga ledningar på den sida av vägen, reparera en trasig ledning medan hemma kan bäst åstadkommas med lodet metoden. Lödning en tråd representerar en permanent reparation. Som sådan kommer det att pågå generellt längre än vissa andra tillfälliga reparationsmetoder. Den tid det tar att reparera en trasig kabel beror mycket på antalet involverade trådar, men varje tråd kommer i allmänhet att ta 10 till 20 minuter av din tid. Saker du behöver
sidavbitare
Avbitare
Krympslang
Löd harts
Harts-core löda
Lödkolv
Visa fler instruktioner

1

Strip båda ändarna av kabelbrott med kabelskalare eller avbitare, om kabeln är stor.
2

Avisolera varje enskild tråd i kabeln med tråd strippor, utsätta 1/4 till 1/2 av en tum av tråd.
3

Slide ett stort hål, värme-krympslang över ena änden av kabeln. Låt den glida ner kabeln, långt borta från arbetsområdet.
4

Skjut en liten borrning, värme-krympslang över ena änden av den första kabelbrott som ska repareras. Låt det också röra sig bort från arbetsområdet.
5

Doppa båda ändarna av den första kabelbrott i lod harts. Peka på slutet av lodet valsen på spetsen av en varm lödkolv. Låt en liten mängd av lod för att samla på spetsen.
6

Placera båda ändarna av den brutna tråd sida vid sida, i kontakt med varandra. Tryck spetsen på lödkolven till den exponerade tråden, så löd att strömma till harts-belagda, exponerade ändarna.
7

bort lödkolven och låta den nyligen anslutit kabeln svalna en ögonblick.
8

Sätt de små bore, värme-krympslang för att täcka den exponerade metallen i reparationsområdet på viran. Använda sidan av lödkolv spetsen, värma upp krympslang, gör det möjligt att krympa och följa tråden.
9

Upprepa denna process för de återstående trådarna i mc-kabeln.

10

När alla kablar är lödda, glider det stora hålet, krympslangen över det reparerade området på kabeln och krympa den med lödkolv, täcker trådbunten.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107185.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.