Hur man installerar en cykel kedja

Förutom att vara benägna att hoppa av dreven, kan en lös kedja i en cykel eller motorcykel skada enheten och växlingsmekanismerna. Kedjor är utformade för att ständigt sträcka som de utsätts för ständig spänning från start, stopp och växling. Eftersom kedjan sträckor, är slack tas upp genom att flytta bakaxeln bakåt, längre bort från den främre drivhjulet. Om en cykel kedjebrott eller har sträckt så länge finns det inget utrymme för ytterligare justering - kedjan måste bytas. Med några smärre skillnader, är proceduren för att installera en ny kedja på antingen en motorcykel eller cykel nästan identiska. Saker du behöver
skruvmejsel
Kedja Removal Tool
Spetstång
litiumfett
Ny kedja
Wrench
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Ta bort den gamla kedjan. Om att arbeta på en motorcykel, ta bort det främre kedjehjulet vakt med en skruvmejsel.
2

Lokalisera ögla. Sätt en platt skruvmejsel i horisontellt spår på framsidan av lyftögla-klipp. Vrid skruvmejseln tills länken-klippet dyker upp länken. Ta bort den främre koppling plattan med fingrarna eller spetsen på skruvmejseln. Använd ett verktyg kedja borttagning om kedjan inte har en ögla. Passa in kolven på kedjan borttagningsverktyg med ett av stiften på varje kedjelänk. Vrid handtaget på verktyget tills kolven skjuter stiftet ur länken.
3

Arbeta gratis länk av kedjan med fingrarna. Om länken pinnar, in spetsen på skruvmejseln ner till baksidan av länken, från toppen av kedjan, och försiktigt bända länken lös. Ta bort kedjan från cykeln.
4

Gnid ett mycket tunt lager litiumfett väl in alla länkar i kedjan med fingrarna. Vira den nya kedjan runt toppen av de främre och bakre kedjehjul så ändarna av kedjan hänger ner över utsidan dreven. Om att arbeta på en multipel växlad cykel, linda kedjan runt de minsta dreven på både främre och bakre nav och sedan trär kedjan genom växeln. Dra växelföraren ner med tummen på din icke-dominanta handen. Trä kedjan i ett baklänges S-mönster ner och runt på baksidan av den övre drevet i växeln, och sedan upp och över den nedre kedjehjulet
5

Justera kedjespännaren -. Som faktiskt flyttar axel - på en motorcykel eller en enda hastighet cykel. Ingen justering är nödvändig på flera hastigheter cyklar som fjädern på växelföraren är självjusterande.
6

Leta justeringsbultarna på sidorna av bakaxeln. Kedjespänning justering utformning varierar mellan märke och modell av motorcykel, men består alltid av två skruvar, en på var sida om bakhjulet. Eftersom bultarna vrids in eller ut, är bakaxeln föras framåt eller bakåt respektive. På vissa motorcyklar, justeringsbultarna löper parallellt med kedjan, medan den andra motorcyklar justeringsbultarna sätts inom parentes och löper parallellt med axeln. På singeln rusar cyklar, kommer justeringsbultarna löpa parallellt med kedjan.
7

Lossa de verkliga axelmuttrarna med en skiftnyckel. Vrid skruvarna justera kedjan med en skiftnyckel, 1/4 varv åt gången, växlande mellan vänster och höger sida bultar. Justera skruvarna tills det finns tillräckligt med slack i kedjan för de lösa ändarna av kedjan till nästan röra.
8

från baksidan av kedjan, lyft stiften i den nya befälhavaren länken i den kedjan. Placera den främre länkplatta över länken stift. Orient huvudlänken-klipp av den nya befälhavaren länken så att den öppna änden är vänd mot cykelns bakdel. Skjut länken-klämman mot den bakre drevet tills clipset griper spåret i den första stiftet på ögla.
9

in spetsen på skruvmejsel i skåran på ögla. Vrid handtaget på mejseln något att öppna lucka i plattan. Tryck på länken-klippet över länken stift med fingrarna tills klippet "klickar" på plats.
10

Spänn kedjan på en motorcykel och enstaka cyklar hastighet. Nyp de övre och nedre delarna av kedjan tillsammans med fingrarna vid halvvägs mellan de främre och bakre kedjehjul. Vrid justerbultar med en skiftnyckel, 1/4 varv åt gången, tills kedjan har 1 tum av lek mellan de övre och nedre sektionerna mätt med ett måttband.
11

Bekräfta den bakre hjulet är korrekt justerad. Mät avståndet från de yttre kanterna av kanten av det bakre hjulet till de inre kanterna på cykelramen. Vrid kedjan bultar spänning Justering 1/8 varv åt gången tills mätningen på vänster och högersidig av hjulet är identisk
12

Dra åt axelskruvarna med en skiftnyckel.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111250.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.