Hur Byt ZRX 1100 packboxläckage

Din ZRX 1100-talet framgaffeln är en ganska tålig objekt som tål en hel del övergrepp. Men dess packboxläckage, som hindrar gaffeln vätska läcker, lätt skadad. Byta dina ZRX 1100 s packboxläckage behöver inte vara ett dyrt förslag. Om faktum, beväpnad med några grundläggande handverktyg och en anständig motorcykel tjänsten stativ, kan du byta ut packboxläckage själv med lite armbåge arbete. Den främre hjulet, kommer bromsarna och fender behöver tas bort först, så planerar att tillbringa minst två timmar att slutföra jobbet. Saker du behöver
12, 14 och 22 uttag mm
Hylsnyckelsats
4, 6 och 17 mm Allen skiftnycklar Kundservice stå
12 mm skiftnycklar
Container
Flat skruvmejsel
SAE 10W gaffel vätska
Seal föraren
Visa fler instruktioner
1

Lossa nypa skruvarna på undersidan av den nedre gaffel reglagen med en 12 mm hylsa och en hylsnyckel. Lossa framaxeln muttern med en 17 mm insexnyckel. Lossa främre bromsok bultar med en 14 mm hylsa. Placera din ZRX 1100 på en tjänst och palla upp framhjulet från golvet.
2

Skruva loss bromsok montering bultar från nedre gaffel reglagen, med hjälp av en 14 mm hylsa. Lyft bromsok bort framhjulet s broms rotorer. Skruva framaxeln muttern med en 17 mm insexnyckel och dra axeln ur framgaffeln och hjulet. Ta bort framskärmen från de nedre gaffel reglagen, med hjälp av en 4 mm insexnyckel
3

Lossa locket på toppen av båda gaffelbenen, sträcker sig ovanför den övre gaffelkronan med en 22 mm uttag. Lossa nypa bultar på sidorna av de övre och nedre styrkronor, med användning av en 12 mm hylsa. Dra gaffelbenen ut från botten av styrkronor, med en vridande rörelse
4

Vrid fjäderförspänningen justering -. Den sexkantiga skaderegleraren placerad på toppen av gaffeln cap - moturs med en 12 mm skiftnyckel tills den inte kan vända. Lossa toppkåpor från gaffelbenen med en 22 mm hylsa. Dra locket upp och dra kolvstången, fäst till botten av locket, ur gaffeln röret. Skruva av locket från kolvstången med en 12 mm fast nyckel, medan du håller muttern på toppen av kolvstången med en annan 12 mm nyckel.
5

Dra brickan, spacer och våren ur toppen av gaffeln röret. Häll gaffeln s fluid i en behållare. Pumpa gaffel röret flera gånger för att säkerställa en fullständig dränering.
6

Skruva loss skruven från botten av gaffeln benet med en 6 mm insexnyckel för att frigöra kolvstången. Dra ut kolvstången ur gaffelben. Dra gummistövel från gaffeln nedre reglaget för att avslöja gaffeltätning och dess C-klämma. Ta bort C-klippet med en flat skruvmejsel. Skjut gaffel röret i reglaget, dra sedan röret med kraft mot gaffeltätning. Upprepa tills tätningen lossnar från det undre reglaget och sedan glida gaffeltätning från toppen av gaffeln röret.
7

Smörj en ny gaffeltätning med färska SAE 10W gaffel vätska, sedan neråt gaffeln röret. Sätt i gaffel röret i den nedre skjutreglaget, placera gaffeltätning längs toppen av löparen. Ställ gaffeltätning på plats med ett sigill chaufför. Skjut C-klämma in i spåret skuren i den övre delen av nedre reglaget. Skjut gummistövel ner gaffeln röret och tryck den på plats över den undre reglaget.
8

Sätt tillbaka kolvstången i gaffeln röret. Skruva bulten in i botten av den nedre löpare med en 6 mm insexnyckel för att hålla kolvstången på plats. Skjut gaffel röret i reglaget och häll upp till 16 gram SAE 10W gaffel vätska i röret. Stroke röret upp och ned för att fördela gaffel vätskan.
9

Sätt tillbaka gaffeln våren, spacer och brickan i gaffeln röret. Skruva den övre kåpan på kolvstången, med användning av en 12 mm nyckel. Ominstallera gaffelben på din ZRX. Byt resterande gaffel sigill, med samma metod.
10

Sätt tillbaka framhjulet, bromsok och framskärm, efter den omvända metoden för borttagning.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110566.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.