Hur man tar bort Harley Fairing

När du tar bort den imponerande fladdermössvinge stil kåpa från en Harley-Davidson Ultra Classic är inte en uppgift som behövs väldigt ofta, det måste göras för att få tillgång till motorcykelns elektriska och ljudsystem. Även om det kan se väldigt svår att utföra, ta bort kåpan är faktiskt ganska lätt eftersom den är fäst med en handfull skruvar. Använda en enda Torx drivrutin, kan hela den yttre kåpan tas bort, men ta er tid att undvika att skada både spackling och extraljus körning. Saker du behöver
TowelsTorx-27 förare
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln på en plan, slät yta. Kontrollera sidostödet så att det sitter fast ordentligt. Förbered motorcykel, täcker bränsletanken och framskärm med handdukar för att undvika repor delarna "målad yta. Linda de extra Extraljus i en handduk.
2

Använd en Torx-27 förare, lossa de tre skruvarna som håller fast vindrutan till den yttre kåpan.
3 < p> Sätt foten på sidostödet att hindra den från att röra och vrida styret helt åt vänster. Leta paret av Torx-skruvar som håller fast den högra sidan av den inre kåpan till den yttre kåpan. Ta bort de båda skruvarna med en Torx-27 förare.
4

Placera foten på sidostödet att hindra den från att röra och vrida styret helt åt höger. Leta paret av Torx-skruvar som håller fast den vänstra sidan av den inre kåpan till den yttre kåpan. Ta bort de båda skruvarna med en Torx-27 förare.
5

bort vindrutan skruvarna från den yttre kåpan, med början med de yttre skruvarna först. Ta bort centrumskruven och skjut vindrutan uppåt och ut ur den yttre kåpan. Ställ in vindrutan åt sidan.
6

Stå framför motorcykeln och dra den övre kanten av den yttre kåpan mot dig. Nå in i kåpan och koppla bort kablaget från strålkastaren. Dra den yttre kåpan mot dig, med en sida-till-sida rörelse, tills den yttre kåpan har helt lossnar från motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107294.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.