Hur man kan stoppa en XR650R överhettas

Honda XR650R smuts cyklar är konstruerade för högsta prestanda i öknen, bergen och off-road banor. Den 644 cc luftkyld motor är konstruerad för att köras vid normal arbetstemperatur under längre perioder. Liknar många högpresterande motorcyklar, kan XR650R vara nyckfull och ibland utvecklar överhettning problem. Typiska orsaker till ihållande överhettning är felaktig växling teknik, eftersatt underhåll och drastiska förändringar i höjd. Med undantag för en dålig ventil eller kolv som kräver återuppbygga den övre änden, är typiska överhettning problem lätt korrigeras när du identifiera orsaken. Saker du behöver
Off-road ridning område
Skruvmejsel
luftfilterpatron
metriska verktyg
Utility pan
Keihin förgasarmunstycken
Visa fler Instruktioner
Shifting Teknik
1

Notera de olika varv per minut (RPM) visas på cykelns varvräknare är mellan 100 och 7000 RPM. Motorn är konstruerad för att ge maximal effekt vid 6.700 rpm och ett maximalt vridmoment vid 5500 rpm. Motorn överhettas om du konsekvent försöker accelerera vid låga varvtal.
2

motorcykeln genom en serie av kullar, svängar och platta sektioner off road att utvärdera din skiftande teknik. Koncentrera dig på att flytta till en lägre växel innan motorvarvtalet sjunker under 3800 RPM i aktuell växel. Addera 3

Lär dig att förutse högre varvtal när du flytta till en lägre växel. Du sparar onödigt slitage på transmissionen genom att höja varvtalet med gasreglaget när du pressa kopplingen och skift samtidigt.
Underhåll
4

Lossa klämman som säkrar luftlådan till förgasaren med en skruvmejsel. Dra luften rutan utanför förgasaren och placera den på en arbetsbänk. Fäll fjäderhakarna på toppen av luft rutan för hand. Ta ut luftfilterpatron.
5

Tryck patronen på arbetsbänken flera gånger. Om du märker mycket damm, har luftflödet till förgasaren blivit blockerad. Detta gör att motorn går rikt, vilket ökar temperaturen inuti topplocket utöver normal.
6

Installera en ny luftfilterpatron i luften rutan. Sätt tillbaka luften rutan till förgasaren och dra åt klämman.
High Altitude
7

recension förgasaren information /specifikationer i servicemanualen och fastställa storleken på förgasaren jets. Storleken av de viktigaste jet och pilot jet inuti förgasaren måste ökas för att förhindra att motorn körs magert och överhettning på hög höjd där luften är tunnare.
8

Koppla bort bränsleledningen från förgasaren med en skruvmejsel. Ta förgasaren med lämpliga metriska verktyg och placera den på en arbetsbänk. Håll det över ett verktyg pan till fångsten kvarvarande bensinen när du tar bort flottörhuset.
9

bort huvudmunstycket och pilot jet från undersidan av förgasaren med en skruvmejsel. Installera Keihin förgasarmunstycken som är 25 till 35 mm större vid byte från havsnivå till hög höjd över 5000 meter.
10

Återkoppla flottörhuset till förgasaren. Montera förgasaren på insugsgrenröret och anslut bränsleledningen. Sätt tillbaka luften rutan, om den tas bort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111514.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.