Honda Chopper Projekt

Den "chopper" trenden började när soldater som återvänder från andra världskriget började anpassa sina motorcyklar - nästan uteslutande Harley-Davidsons. Trenden fortsatte genom post-Vietnam eran, när Chopper trenden kolliderade med motkultur att producera "Captain America", den berömda helikoptern riden av Peter Fonda i filmen Easy Rider. Under de senaste åren har Cafe Racer trenden, vanligen med hjälp av brittiska cyklar, och Chopper vurm korsat vägar med riklig och pålitlig Honda. Populära modeller för Honda Choppers

Choppers drivs av stora motorer, så Hondas innan CB750s i de tidiga 70-talet var sällan används. De CB750s användes för att göra inline fyrcylindriga choppers, snarare än den typiska, V-twin, Harley-Davidson layout. Senare-modellen Honda V-Twins, t.ex. Magna, förutsatt mer traditionella motorer till Honda chopper projekt.
Typiska Honda Chopper Ändringar

Termen "chopper" är används eftersom motorcykeln ramarna skärs, eller "hackad". Två funktioner som är unika för helikoptrarna är en utökad ram och långa framgafflar, sägs ha en massa "rake" eller vinkel, snarare än de nästan vinkelräta gafflar av sport-cyklar. Resultaten av långa ramar och långa, rakey gafflar är en motorcykel som hanterar mycket maklig. En annan modifiering är att ta bort den bakre svängarm och modifiera ramen så bakaxeln bultarna direkt till ramen med ingen bakre fjädring alls. Denna ändring, som de flesta chopper mods, är mer om stil än funktionalitet. De flesta andra Honda chopper mods är ett försök att skapa en unik stil, ofta genom att ta bort så många delar som möjligt.
Modern Honda Chopper Projekt

Medan vi brukar tänka på Honda Projekt som äldre motorcyklar - 1980 eller äldre - populariteten av helikoptrarna har inspirerat Honda att göra fabriken choppers. I linje med Harley-Davidson är ägare uppmanas att omedelbart anpassa fabriken Honda choppers med tillbehör för att göra dem unika. Hondas "Fury" är den senaste fabriken chopper för att göra en utmärkt plattform för en anpassad projekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109389.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.