Hur du ändrar R6 Oil

Yamahas YZF-R6 är känd som en högvarvig, speed-älskande motorcykel. Att hålla en R6 i toppskick, dock bygger på regelbundet underhåll för att säkerställa att dess oljeförsörjningen är fräsch och fri från skräp som kan orsaka allvarliga skador. Byte av motorolja och filter är en uppgift som alla R6 ägare bör lära sig. Saker du behöver
Bakre swing-arm stand
5 millimeter (mm) insexnyckel
17 mm socket
Hylsnyckel
Oljetråg
Shop handdukar
Momentnyckel
Oljefilter mössa skiftnyckel
Oljefilter
3 liter 10W40 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Lyft motorcykeln i upprätt läge, med en bakre sving -arm stativ.
2

Använd en 5 mm insexnyckel för att lossa skruvarna som håller fast den nedre kåpan till motorcykeln. Sänk spackling till marken och dra bort det från motorcykeln.
3

Skruva av oljepåfyllningslocket från höger sida av motorn.
4

Använd en 17 mm hylsa för att skruva loss oljepluggen, placerad under motorns vevhus och till vänster om avgasrören. Tappa ur oljan i ett oljetråg.
5

Rengör avtappningspluggen med en handduk, och skruva på motorn, med hjälp av en 17 mm hylsa. Dra åt avtappningspluggen till 22 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
6

Använd ett oljefilter mössa skiftnyckel för att skruva loss oljefiltret från vänster sida av motorn, under den främre drevet. Tappa eventuell kvarvarande olja i tråget. Torka bort eventuellt utspilld olja med en butik handduk.
7

Sprid ett tunt lager 10W40 motorolja runt det nya oljefiltret O-ringen. Skruva på oljefiltret på motorn för hand tills den sitter tätt mot vevhuset. Dra åt oljefiltret till 12 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
8

Häll upp till 2,75 liter 10W40 motorolja i oljepåfyllningsöppningen på höger sida av motorn. Skruva på tanklocket på motorn.
9

tillbaka den undre kåpan på motorcykeln, med hjälp av en 5 mm insexnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107994.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.