Hur ändrar jag en YFZ450 Sprocket?

Bakdrev av en Yamaha YFZ 450 utsätts för en stor mängd kraft som utövas av ATV kedjan. Med tiden har dessa krafter verkar för att avrunda eller snedvrida drevet tänder, förhindra kedjan från korrekt vrida drevet. Även det omedelbara resultatet är en förlust av makt på grund hjulets oförmåga att snurra kommer ett slitet drev skada slutändan kedjan. Byta en sliten kedja är en ganska enkel, men tidskrävande uppgift som kräver ett litet urval av grundläggande verktyg och en domkraft. Låt minst en timme att slutföra detta projekt. Saker du behöver
Hylsnyckel 12, 14 och 22 mm uttag
Tänger
Jack
10 mm skiftnyckel
Sprocket
Höghållfast tråd-låsvätska

Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på det vänstra bakhjulet med en 14 mm hylsa. Ta bort saxpinnen från kronmuttern i centrum av den vänstra bakre hjulets nav med en tång. Lossa kronmuttern med en 17 mm hylsa. Lyft ATV bakhjulen från marken med en domkraft.
2

Avlägsna muttrarna från vänster bakhjul med en 14 mm hylsa och dra hjulet från dess nav. Ta slottet muttern från navet med en 17 mm hylsa och dra navet av bakaxeln.
3

Lokalisera de bakre navmuttrarna på den högra sidan av bakre svängarm, strax bakom den bakre broms rotor. Lossa navmuttrarna med en 12 mm nyckel. Leta bultarna justera kedjan på toppen av den bakre svingarmen. Lossa justeringsskruven s låsmuttrar med en 10 mm nyckel. Vrid justerbultar medurs med en 10 mm nyckel för att lossa kedjan. Skjut bakaxeln framåt för att lossa kedjan ytterligare
4

Dra kedjan utanför bakdrev på vänster sida av bakaxeln. Ta bort fästbultarna från bakdrev fäste med en 14 mm hylsa och dra drevet från bakaxeln.
5

Skjut nya drevet över bakaxeln och på drevet konsol. Applicera en droppe av höghållfast tråd-låsvätska på gängorna av kedjehjulet s bultar. Sätt i och dra åt bultarna med en 14 mm hylsa. Sätt ihop det bakre hjulet och navet i omvänd ordning mot demonteringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107410.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.