Hur du ändrar oljefilter i en 2003 Honda CRF150

Byta oljefilter vid oljebyte är ett gemensamt förfarande för de flesta fyrtakt-motorer motorcyklar. Dock använder Hondas 2003 CRF150 dirtbike en sil stål olja och ett permanent centrifugalfilter att hindra skräp från att komma in i motorn. I stället för att byta ut någon av delarna, måste silen och filtret rengöras för att avlägsna uppfångade partiklar och slam uppbyggd. Även om inte lika bekväma som att bara byta ett oljefilter, kan arbetet utföras av de flesta CRF150 ägare utan alltför mycket besvär. Saker du behöver
Dirt bike stand
Oljetråg
10 och 17 mm hylsa
hylsnyckel delar på rengöringsspray
Shop Parts handduk
rengöring dopp
Olja sil lock O-ring (Honda Del # 91303-KK3-830) katalog 1 liter, 10W-40 motorolja
Momentnyckel
stjärnskruvmejsel
Oljefilter packning (Honda Del # 15459 - KT0-710)
Visa fler instruktioner
1

Starta CRF150 och låt den gå på tomgång på en sidostödet i 3 minuter. Stanna motorn, fästet motorcykeln på en dirt bike stand att hålla den i ett vågrätt läge. Låt motorn svalna i 10 minuter.
2

Skruva av oljelocket från toppen av den vänstra motorns vevhus lock. Torka av oljelocket bilagda mätstickan med en butik handduk, ställ det åt sidan.
3

Lägg ut en Oljetråg nedanför vänstra motorns vevhus lock. Skruva oljesilen locket från den vänstra sidan av motorns vevhus, strax under vevhuslock, med användning av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra våren oljesilen och olje silen ur motorns vevhus. Låt avloppet motorolja i olja tråget.
4

Spray oljesilen och olje sil våren med en del rengöring spray, torka sedan torrt med en butik handduk. Silen skärm maska ​​vara fri på denna punkt. Blötlägg oljesilen i ett Reservdelar Rengöring dopp i 30 minuter, om silen inte kan rengöras grundligt med rengöringsspray.
5

Placera oljesilen i vevhuset, följt av olje sil våren .
6

bort oljan sil lock O-ring, sedan rengör lockets gängor med en butik handduk. Slip en ny O-ring på oljesilen cap. Coat O-ringen med 10W-40 motorolja. Skruva på locket olja Stainer på plats över oljesilen våren, med hjälp av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra åt locket oljesilen till 11 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
7

Lossa kicken hävarmselementet nypa, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Skjut spaken bort av kicken axeln. Skruva den högra motorn vevhuslock fästbultar, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra bort locket från motorns vevhus för att komma åt centrifugal oljefilter, inrymt bakom den lilla runda locket till höger om vevaxeln.
8

Skruva av oljefiltret locket från motorns vevhus, med hjälp av en stjärnskruvmejsel. Dra oljefilterlocket och packning bort att avslöja centrifugrotorn oljefiltret. Rengör insidan av locket och oljefiltret rotorn, med en butik handduk och en del rengöringsspray.
9

tillbaka locket oljefilter och en ny packning på motorns vevhus. Dra åt oljefiltret skruvar, med en stjärnskruvmejsel. Sätt tillbaka den högra luckan vevhuset på motorn, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra åt bultarna vevhuslock till 7,6 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Skjut kicken spaken på kicken axeln. Dra åt kicken hävarmselementet nypa till 20 foot-pounds, med hjälp av en 10 mm hylsa och en momentnyckel.
10

Fyll motorn med 1 liter 10W-40 motorolja i påfyllningsröret på toppen av den högra motorns vevhus lock. Skruva oljan locket på plats, placera sedan motorcykeln på ett sidostöd. Starta motorn och låt den gå på tomgång i stället för 3 minuter för att cirkulera oljan genom motorn. Stanna motorn och låt oljan verka ca 5 minuter.
11

Skruva av oljelocket och torka av mätstickan med en butik handduk. Sätt in oljestickan i motorn tills lockets gängor vilar på olje påfyllningsröret. Dra ut oljestickan och ta del av oljenivån i förhållande till linjen längst ner på oljestickan. Om oljenivån ligger under linjen, häll 1 till 2 oz. av 10W-40 motorolja i motorn, kontrollera sedan oljenivån. Om oljenivån ligger över linjen, torka av oljestickan och skruva oljan locket på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111110.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.