Konvertera en Virago Från TCI till Points

Yamaha producerade Virago road bikes med transistor-styrd tändning (TCI) som en uppgradering från typiska breaker-poäng tändningen. Men systemet visade sig opålitliga eftersom det inte genererar full spänning över tändningskretsen på ett konsekvent sätt. Många ryttare upptäckte cykeln går bättre genom att eliminera TCI komponenter och eftermontering en brytare-poäng inställningar från tidigare Yamahas cyklar. Som ett resultat, eftermarknaden tillverkare erbjuder konverteringssatser som anpassar sig till de flesta Virago motorcyklar. Omvandlingen kräver mekanisk fallenhet, kunskap om motorcykeln och kopplingsschema som ingår i satsen. Saker du behöver
Dual breaker-poäng kit med kopplingsschema
metriska verktyg
Avbitare
Skiftnyckel
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
bort TCI

1

bort sadeln. Stäng av bränsle petcock vid undersidan av bensintanken. Koppla loss bränsleledningen från petcock och ta bort bensintanken. Koppla loss batterikablarna från batteriet.
2

Koppla TCI tändkablar från stickkontakten ovanför transmissionskåpans på höger sida av motorn. Bänd gummi vattentät stickkontakt ur toppen av fallet. Skär den ena sidan av kontakten med avbitare och ta bort den från runt trådarna. Spara pluggen.
3

Lossa och ta bort skruvarna vid tidpunkten lock. Dra av locket för att komma till TCI stator och svänghjul.
4

Ta bort skruvarna från den cirkulära plattan vid sidan av statorn. Skjut TCI tråd kontakten genom hålet där vattentäta pluggen avlägsnades från ovan när du drar statorn ur timing fallet.
5

Fit en skiftnyckel på de plana ytorna på svänghjulet konen på mitten av målet som en backup. Lossa och ta bort hex-head bolt vid den yttre änden av konen med en metrisk hylsa och spärrskaft. Dra TCI svänghjul ur timing fallet.
6

Koppla push-in tråd kontakterna från sidan av TCI-modulen. Flytta kablarna åt sidan. Lossa fästskruvarna och kassera modulen. Addera Installera Points
7

montera spänningsregulatorn från breaker-poäng kit där TCI-modulen har tagits bort. Följ instruktionerna i kopplingsschema och anslut lämpliga färgade trådar som lossades från TCI-modulen till de angivna flikarna på regulatorn.
8

Montera nya timing kamaxeln ur satsen i mitten av tidpunkten fallet med den medföljande hex-head bolt. Fäst timing plåten inne i fallet med de medföljande hex-bultarna.
9

Mata vajern ledningen från den nya kondensorn genom port på toppen av huset från insidan. Anslut kabeln till lämplig flik på den nya spänningsregulatorn. Sätt i ena änden av den positiva spiralen tråd genom porten från ovan och montera metall kontakten på plint märkt "+" på timing plattan. Montera sparade vattentät stickkontakt runt kondensorn och spolkabeln på utsidan av huset och skjut ordentligt i den övre delen av hamnen.
10

Fäst dual-breaker poäng montering på framsidan av timing plattan med de medföljande skruvarna och se till att nylon flikarna på varje punkt är mot sidorna av tidpunkten kamaxeln. Anslut den korta bygel mellan "+" terminal på plattan och wireterminalen vid basen av poängen. Säkra spole tråd och bygel till terminalen med den medföljande lås bricka och mutter.
11

Montera den nya packningen och transmissionskåpan på ytan av tidpunkten fallet. Fäst locket med de medföljande skruvarna. Anslut batteriet kablarna till batteriet. Sätt tillbaka gastank och anslut bränsleledningen till petcock. Sätt tillbaka sätet på motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111511.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.