Hur man gör en motorcykel kör utan batteri

En motorcykel använder normalt ett batteri för att driva startmotorn , som vrider vevaxeln för att starta motorn . Batteriet också initialt driver tändstift tills generatorn kan ta över . I en akut situation där batteriet är antingen saknas eller inte fungerar , kan motorcykeln startas med en knapptryckning eller en rullande start . När motorn har tillräckligt med fart för att börja på egen hand , kommer generatorn ger tillräckligt med ström för att tända tändstiften och kör motorn . Instruktioner
1

Vrid motorcykelns tändning med nyckel . Ingenting kommer omedelbart att hända , eftersom det inte finns något batteri , men tändningen måste vara på för att motorcykeln ska börja . Sätt transmissionen på första växeln , och håll kopplings ned innan du fortsätter .
2

Skjut motorcykeln , eller på annat sätt gör det möjligt att rulla neråt , tills en fart av flera miles per timme har uppnåtts . När bakhjulet är fast rör , snabbt pop kopplingen ut . Hjulet kommer att börja stänga av motorn , startar motorn .
3

Kör motorcykel som vanligt . Så länge cykeln är i rörelse med kopplingen i friläge , det är liten risk att motorn dör . Rev motorn något när motorcykeln står stilla , eftersom generatorn inte producerar lika mycket ström när motorn går på tomgång .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106313.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.