Sprocket Anvisningar för byte till en Yamaha 1997 YZF 1000

Den YZF1000R representerade Yamaha som sitt flaggskepp sport motorcykel under cykelns första utgåvan 1996. Även YZF1000R titel stals av den lättare, snabbare YZF-R1 1998, var 1000R produceras fram till 2003 som ett mindre ras-fokuserad alternativ för street-partisk ryttare. Liksom sina samtida, att YZF1000R förlitat sig på en kedja och en uppsättning kugghjul översätta motorns effekt i rörelse framåt. Dreven kan bytas ut sina tänder bära till en skarp spets eller ändra motorcykelns utväxling för ökad prestanda. Saker du behöver
Bakre svingarm stativ
Hylsnyckel 10, 17, 24 och 32 hylsor mm
10 mm skiftnyckel
Semi-permanent gänglåsning självhäftande
Momentnyckel
5 mm insexnyckel
Flat skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Montera motorcykeln på en bakre svingarm monter. Skruva bakaxeln låsmuttern från den vänstra sidan av svingarmen, med hjälp av en hylsnyckel och en 32 mm hylsa. Lossa kedjan muttrarna justerskruvar lås på båda sidor av baksvingen med en 12 mm fast nyckel. Vrid båda kedjespännarna medurs fyra även vänder med samma nyckel för att lossa kedjan.
2

Lyft kedjan från den bakre drevet för hand. Dra bakaxeln ut från svingarmen för hand. Sänk bakhjulet på marken och dra den bakre bromsok från den högra sidan av hjulet. Addera 3

Lossa alla fem muttrar från bakre drevet, med en hylsnyckel och en 17 mm hylsa. Dra kedjehjulet bort från hjulet för hand. Montera det nya drevet på bakhjulet. Coat monteringsniten trådar med en semi-permanent gänglåsning lim, sedan skruva drevet muttrarna på plats med en hylsnyckel och en 17 mm hylsa. Dra åt drevet muttrarna till 43,5 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
4

tillbaka bakhjulet distanser och rulla hjulet i svingarmen. Slip den bakre bromsoket mellan den högra sidan av hjulet och svingarmen. Tryck på den bakre axeln genom svingarmen och bakhjulet. Skruva löst bakaxeln muttern på den gängade änden av axeln. Dra kedjan över toppen av bakhjulet drevet.
5

bort kopplingen växelspaken, sitter på vänster sida av motorblocket, med hjälp av en hylsnyckel och en 10 mm hylsa. Ta bort cylindern kopplingscylindern från vänster vevhuset, med hjälp av en 5 mm insexnyckel.
6

bort kedjehjulet luckan från vänster sida av motorn, med en hylsnyckel och en 10 mm hylsa. Böj det främre kedjehjulet låsbrickan är böjd bort fliken från sidan av drevet muttern med en flat skruvmejsel. Skruva den främre drevet muttern, med hjälp av en 24 mm hylsa och en hylsnyckel. Lyft kedjan från den främre kedjehjulet och dra sedan drev och låsbrickan bort av växellådans utgående axel.
7

Slip den nya främre kedjehjulet och en ny låsbricka på växellådans utgående axel. Skruva Framdrev muttern på plats för hand. Dra åt Framdrev muttern till 68 foot-pounds, med en momentnyckel med 24 mm hylsa. Böj fliken låsbrickan mot sidan av drevet muttern, med hjälp av en skruvmejsel. Lyft kedjan på det främre kedjehjulet.
8

tillbaka drevet locket och kopplingscylindern på motorn, med hjälp av en hylsnyckel, en 10 mm hylsa och en 5 mm insexnyckel. Sätt tillbaka shifter koppling på shifter axeln, med en hylsnyckel och en 10 mm hylsa.
9

Vrid båda kedjespännarna moturs fyra även vänder med en 10 mm fast nyckel, dra åt justerskruven Lås muttrarna mot svingarmen med samma nyckel. Dra åt bakaxeln mutter till 110 foot-pounds, med en momentnyckel och en 32 mm hylsa.
10

Ta bort den bakre svingarmen stativet och sänk YZF1000R på sidostödet.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111449.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.