Hur man installerar ett Right vevhuslock på en XR70

Den XR70, producerad av Honda 1997-2003, tillät yngre ryttare att gå vidare till en större och snabbare maskin som sina färdigheter i ridning förbättrats. Precis som sina mindre 50-cc motsvarigheter, presenterade XR70 en användarvänlig automatisk växellåda för att hålla ryttare fokuserade på spåret eller spår framåt. Men låga varvtal sjunker och krascher är oundvikliga och ofta lämnar sina spår i motorns vevhus covers. Medan de flesta incidenter lämnar lite mer än en repa eller två, kan större följder knäcka motorhuvar. Saker du behöver
10 och 12 hylsor mm
Hylsnyckel
Catch pan
Momentnyckel
Höger vevhus packning
en liter 10W-40 API SF eller SG-grade motorolja
butik trasa
Visa fler instruktioner
Höger Vevhus Demontering
1

Park XR 70 på sin kick stand. Unbolt fotpinnen fästet från botten av XR 70 s ram, med hjälp av en hylsnyckel och en 12 mm hylsa.
2

Skruva av oljepåfyllningslocket från höger vevhuslock, för hand.

3

Avlägsna avtappningspluggen från botten av vevhuset, med hjälp av en hylsnyckel och en 16 mm hylsa. Tappa ur motoroljan i en fångst pan, sedan skruva avtappningspluggen på plats, för hand. Dra åt avtappningspluggen till 22 foot-pounds, med en momentnyckel och en 16 mm hylsa.
4

Skruva den kickstart bulten nivå nypa, med hjälp av en hylsnyckel och en 10 mm hylsa. Dra kickstart spaken från höger vevhuslock och kickstart axeln, för hand.
5

Skruva rätt vevhuslock bultar, med en hylsnyckel och en 10 mm hylsa. Dra den högra vevhuslock bort från vevhuset, för hand. Peel rätt vevhus packning av motorblocket, med ett rakblad, om det behövs.
Höger vevhuslock Installation
6

Placera en ny packning på insidan kanten av rätten vevhuslock. Håll vevhuslock mot den högra sidan av motorns vevhus. Flytta packningen som behövs, om packningen inte är i linje jämnt med vevhuset eller vevhuslock.
7

Skruva vevhus bultarna på plats, för hand. Dra åt bultarna till 44 tum-pounds, med en momentnyckel och en 10 mm hylsa.
8

Tryck kickstart spaken på kickstart axel. Skruva nypa bulten in i botten av hävarmen, med hjälp av en hylsnyckel och en 10 mm hylsa.
9

Sätt tillbaka fotpinnen fästet på botten av XR 70: s ram, med hjälp av en hylsnyckel och en 12 mm hylsa.
10

Häll tre fjärdedelar av en liter 10W-40 API SF eller SG-motorolja i rätt vevhuslock påfyllningsröret. Skruva oljan locket på plats, för hand.
11

Starta XR 70 och låt den gå på tomgång i stället för tre minuter. Stanna motorn och håll motorcykeln i upprätt läge. Skruva av oljelocket och torka sin oljestickan med en trasa. Sätt in oljestickan i motorn tills locket trådar vidrör påfyllningshalsens, sedan ut oljestickan. Lägg 1 till 2 uns av motorolja, om oljenivån är under "Fill" märket tryckt in mätstickan. Skruva oljan locket på plats och sänka motorcykeln på sin kick stand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111458.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.