Hur byter jag olja i en 1995 Harley-Davidson Dyna Lowrider?

En ny leverans av motorolja är en viktig del i att hålla a1995 Harley-Davidson Dyna Lowrider trafiksäkra. Oljebyten bör utföras regelbundet, företrädesvis i 1500-mil intervall, för att säkerställa att motorcykelns oljan är fräsch och fri från skräp och andra föroreningar. Uppgiften är ganska enkel, men det kan bromsa de första gångerna du gör det. Räkna med att spendera minst 30 minuter byta motorolja, men tillåta mer så att du kan ta din tid tills du är bekväm med förfarandet. Saker du behöver
Bräda
Flat skruvmejsel
stor behållare
Filter skiftnyckel
Oljefilter
3 QTS. 20W50 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Placera en träbit på golvet och sänka motorcykelns spark stå fast vid det. Detta kan motorcykeln för att placeras så vertikalt som möjligt. Starta motorn och värm upp den i tre minuter. Stanna motorn och slå av tändningen.
2

Skruva av locket från den högra sidan av oljetanken. Leta slangen oljan rinna på botten av oljetanken och följ den till avtappningspluggen på nedre vänstra sidan av ramen. Lossa klämman avloppsslangen med en flat skruvmejsel och dra slangen från ramen avtappningsplugg. Tappa av oljan i en stor behållare. Skjut avloppsslangen på ramens avtappningspluggen och dra åt slangklämman med en skruvmejsel.
3

Skruva den runda oljefiltret från framsidan av motorn med ett filter skiftnyckel och kassera den . Häll en liten mängd 20W40 motorolja i oljefiltret. Coat oljefiltret O-ring med ett tunt lager olja. Skruva på oljefiltret på motorns vevhus för hand tills den precis når vevhuset. Dra åt oljefiltret ytterligare ett halvt varv för hand för att försegla oljefiltret.
4

Häll 2.5 qts. av 20W50 motorolja i oljetanken och skruva fast tanklocket på plats.
5

Starta motorn och kontrollera tätheten vid olje tömningsslangen och oljefiltret. Dra dräneringsslangen s klämma eller oljefiltret om oljan börjar sippra ut av någon komponent. Stoppa motorn.
6

Skruva oljetanken s tanklocket. Torka av tanklocket s oljestickan med en trasa och sätt tillbaka tanklocket och oljestickan helt i oljetanken. Avlägsna tanklocket och kontrollera oljetanken oljenivå. Tillsätt olja att höja oljenivån tills den når den övre markeringen på oljestickan. Skruva fast tanklocket på plats. Lyft upp motorcykeln utanför sin kick stå och ta bort träbiten. Sänk motorcykeln på Kickstället.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107448.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.