Hur vill kolla en motorcykel Stator

Statorn är den stationära delen av en motorcykel generator. Den består av en serie av trådringar anordnade i en ring runt generatorns roterande svänghjul. Som en del av generatorn, är statorn ansvarig för att generera elektrisk energi från den mekaniska energin av motorcykelns motor, som sedan används för att driva de elektriska systemen och ladda batteriet efter behov. När statorn fel, kan en motorcykel uppleva problem såsom en misständning motor, ett dött batteri eller en oförmåga att starta. Det finns flera möjliga orsaker till bristande punkter på en stator, och när diagnostisera elektriska problem på en motorcykel, är det viktigt att kontrollera för dem alla. Saker du behöver
elektrisk multimeter
Visa fler instruktioner
1

Kolla spolarna i statorn för någon missfärgning eller brännande. Dessa kan uppstå när en tråd i en av statorspolarna sönder eller utvecklar en kort. Om missfärgning eller brännande är närvarande, kommer statorn behöva repareras eller bytas ut.
2

Kontrollera kontakten ansluter statorn till spänningsregulatorn. Smuts eller korrosion i pluggen anslutningar kan leda till tappade spänning, sänka effektiviteten i statorn och så småningom skador på kontakten. Pluggen kan också smältas på grund av denna typ av tappade spänningen. En smutsig kontakt bör rengöras noggrant, medan en korroderad eller smält plugg kommer att behöva bytas ut.
3

Kontrollera resistansen mellan stiften i kontakten med en multimeter. Ställ in multimetern till "OHM" inställning och tryck en sond till insidan av vilka två stift i en vertikal par. Det bör vara mellan 0,1 och 0,2 ohm av motstånd. En resistans på noll indikerar en kortslutning i pluggen. Ett motstånd oändligheten visar en bruten anslutning inuti pluggen.
4

Mät motståndet mellan kontaktens stift och marken. Lämnar multimeter på "OHM" inställningen, trycker du på en sond till en del av metallen på motorcykelns ram och den andra sonden till var och en av kontaktens stift i tur och ordning. Nålen på multimetern ska inte röra sig. Om nålen rör sig, vilket tyder på ett samband mellan statorn och ramen är statorn felaktigt jordad på grund av ett avbrott i ledningar och bör bytas ut.
5

Starta motorn. Ställ in multimetern för att mäta A /C ström vid en tröskel på 30 volt. Testa A /C-utgången av pluggen genom att vidröra en sond till vart och ett av stiften i ett vertikalt par, försiktigt så att inte låta sondema komma i kontakt med varandra. Multimetern ska ge en avläsning av mellan 16 och 20 volt på tomgång. Om avläsningen är lägre än detta, är statorn sätter inte ut tillräckligt med ström och bör bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111423.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.