Hur växla på en Dirtbike

Växling mellan en dirt bike s växlar effektivt är en förvärvad skicklighet, kräver samordning mellan händerna och vänster fot. Själva inblandade mekanik är bedrägligt enkla, men att lära sig att växla smidigt och när man gör det kan bara finslipat genom oräkneliga timmars övning. Oavsett om det är i din trädgård eller ett öppet fält, bekanta dig med dirt bike är "one-ner, fyra-up" skift tills det känns som en andra natur. Instruktioner
Lärande Växlingsmönstret
1

Dra i kopplingshandtaget, med vänster hand, och hålla den på plats för resten av denna övning. Tryck växelspaken, framför din vänstra fot, ner att flytta till första växeln.
2

Lyft växelspaken uppåt, med vänster fot, upp-växling till tvåan. Tryck växelspaken upp igen till uppväxling till tredje växeln. Fortsätt att lyfta växelspaken till upp-växling till en högre växel. Stanna när spaken inte längre "klick" i växel. Detta är den högsta växeln. Gör en mental anteckning om vilken växel du är i när du upp skift.
3

Tryck växelspaken nedåt, med vänster fot, att ned-växling till en lägre växel från högsta växeln . Tryck spaken nedåt tills du ändrar tillbaka till första växeln. Gör en mental anteckning om vilken växel du är i när du ner skift.
4

Lyft växelspaken med en snabb tryckning på din vänstra fot för att skifta från första växeln i friläge. Släpp kopplingshandtaget.
Shifting medan ridning
5

Starta dirtbike motor och dra in kopplingshandtaget. Skifta ut av neutralt och till första växeln, med vänster fot för att trycka växelspaken ner en gång. Släpp kopplingshandtaget och accelerera till en moderat hastighet.
6

Pull in kopplingshandtaget och låt på gasen något. Upp-växling till tvåan, med vänster fot för att lyfta växelspaken gång. Släpp kopplingshandtaget och accelerera iväg. Upprepa efter behov tills du har upp-skiftat in högsta växeln.
7

Bromsar behov och dra in kopplingshandtaget. Stäng av gasen helt. Down-flytta ut ur högsta växeln, med vänster fot för att trycka växelspaken ner en gång. Öppna gasreglaget snabbt, med hjälp av en kick av handleden, för att öka dirtbike motor varvtal. Släpp kopplingshandtaget och accelerera iväg. Upprepa efter behov för att ned-skifta tillbaka till första växeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107579.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.