DIY Racing Motorcykel avgassystem

Racing kan vara svårt för kapare motorcykel racer, som måste betala för all utrustning och avgift i samband med sporten utan fördelen av sponsorer. För detta ändamål har många blivande förare fram egna prestanda delar med billiga verktyg och material för att kompensera den ständigt närvarande monetära kostnader. I själva verket fanns flera välkända avgaser tillverkare, såsom Vance & Hines, när garage-baserade racers och tuners. Fabricera ett avgassystem för en racing motorcykel börjar med tanke på den typ av racing du gör. Planering av System

Conceptualize ditt avgassystemet och vilken typ av racing det är avsett för. Är din motorcykel en friktionsracer, behöver absolut toppeffekt? Är din motorcykel en väg racer, kräver ett avgassystem som hjälper cykeln kraften ur långsammare varv innan övergången snabbare, linjärt prestanda? Detta är viktiga faktorer som kommer att definiera din färdiga produkt. Ta hänsyn till att, medan en modifierad avgaser kan förbättra prestanda i ett visst varvtalsområde, kan det allvarligt påverka cykelns prestanda i andra rpm intervall.
Hög Hästkrafter System
< p> Bygga ett system som är utformat för högpresterande dragracing kan göras genom att tillhandahålla ett friflytande rutt för utströmmande gaser att följa. Välj rostfria stålrör för att bygga ditt system, eftersom rostfritt stål håller värmen bättre än aluminium eller stål, medhjälp flödet av gas och förhindra obehag från värmen emanerade från dina rör. För att öka avgasflöde, skall diametern hos röret matcha initialt diametern hos mäldsamlingsröret röret och "steg", eller gradvis öka i diameter, när den närmar sig slutet av samlingsröret.

andra ord har en 1976 Kawasaki KZ 750 en diameter avgasrör av 1,5 inches. En stegad pipa skulle börja på 1,5 inches och öka till 1,65 inches en kort bit senare, ökar stegvis tills den önskade slutliga diametern uppnås. Många DIYers köper förformad dorn bockade rör att kapa och svetsa ihop som behövs för att bilda rubrikerna, ta bort behovet av en dyr spindel-bockning maskin.

Kontrollera att rubriken rör, för flercylindriga cyklar, är av samma längd, eller du kommer att förlora makten. Slutligen kan huvudledningen avsluta genom ett rakt rör, megafon eller en något bafflad ljuddämpare. Raka rör eller en megafon ökar effekten mest i de högre varvtal varierar, men kommer att vara mycket högt. Förbryllad rören kommer att skära ner en del av den överskjutande buller, men också något begränsar gasflödet.
Road Racing

Tänk vilken typ av låtar som du tävlar den som inspiration för ditt avgassystem. Racerbanor med tätare, mer komplexa svängar och hörn kommer att kräva en hälsosam dos av ström från lägsta till mellanregistret. Detta kan göras genom att skapa en stegad header men förkorta den totala längden på rubrikerna för att öka bottom-end effekt. Alternativt, om du tävlar på banor som kräver mer rätlinjiga hastigheter, något förlänga rubrikerna för att öka prestandan i mellanregistret. Slutligen, böj samlingsledningen uppåt något innan den slutar att skapa en liten bit av motstånd mot gasflödet. Som en liten not, har många av de större racing organisationer börjat införa ljudnivåer restriktioner på sina lopp. För att uppfylla, installera eller tillverka en förbryllad ljuddämparen för att minska buller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106708.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.