Hur man tar bort svart färg från vit plast på en motorcykel Gas Tank

Traditionellt har motorcykel bränsletankar tillverkade av slitstarkt stål eller aluminium för att motstå påverkan från ett oavsiktligt falla eller glida. Med tiden började terränggående motorcykel entusiaster för att ersätta sina kar med lätta plasttankar att reducera maskinens totala vikt, få en fördel i manövrerbarhet. Emellertid svart färg appliceras på plasttank kommer skal eller spricka slutligen som den utsätts för solljus och andra element. Att måla om bränsletanken, måste den ursprungliga färgskikt avlägsnas för att exponera ren, vit plast nedan. Saker du behöver
Hylsnyckel
insexnyckel
Gas kan
3 fotlängd bränsle hoe
Maskeringstejp
Plast-säker färgborttagning jämförelsetjänsten Pensel
Fine polerdyna
Vatten
Bensin
Visa fler instruktioner
1

bort sitsen från motorcykeln, antingen med en hylsnyckel insexnyckel eller motorcykelns sits spärrsystem.
2

unbolt bränsletanken på motorcykelns ram, med hjälp av en hylsnyckel. Lyft bränsletanken upp något och dra bränsleslangen bort av bränsletanken ventilutloppet, placerade under den vänstra sidan av bränsletanken, för hand. Alternativt, dra bränsleslangen bort av bränslepumpens utlopp på botten av bränsletanken, om du arbetar på en bränsle-insprutad motorcykel. Koppla bort alla elektriska anslutningar från botten av tanken, lyft sedan bränsletanken åtskild från motorcykeln. Addera 3

Ställ bränsletanken över en lämplig storlek gasbehållare. Skjut en 3-fots längd gummi bränsleslangen på bränslekranen eller bränslepump utlopp, placera sedan den fria änden av slangen i gasbehållare. Ställ bränslekranen växelspaken till "On" eller "Prime" läge för att dränera bränsletanken eller anslut en 12-volts batteri till bränslepumpen kontakten för att tömma tanken.
4

Täck bränsleventilen eller bränslepump, tanklocket och de elektriska kontakterna med tunga maskeringstejp.
5

Applicera ett tunt lager av plast-säker färgborttagning produkt på bränsletanken, kan använda antingen en spray eller en pensel. Låt den inställda FÄRGBORTTAGNINGSMEDEL i minst 5 minuter, eller enligt anvisningar från tillverkaren av produkten. Färgen ska börja bubbla eller flagna under denna tid.
6

Skrubba bort flagnande färg från bränsletanken i plast yta, med en fin skur svamp och varmt vatten. Skölj tanken med varmt vatten.
7

Tillämpa ett andra skikt av plast-säker färgborttagning produkten till bränsletanken för att avlägsna eventuella kvarvarande färg fläckar. Låt produkten set, sedan skura och skölj bränsletanken. /Ta bort maskeringstejpen från bränslekranen och tanklocket. Låt tanken lufttorka helt.
8

Måla den nyligen avskalade bränsletank, som önskas, och sedan installera om bränsletanken på motorcykeln. Återanslut de elektriska kontakterna till botten av bränsletanken, tryck sedan bränsleslangen på bränslekranen eller bränslepump utlopp.
9

tillbaka sätet på din motorcykel, med hjälp av en hylsnyckel, insexnyckel eller motorcykelns sits låssystem,
10

Fyll bränsletanken med lämplig grad av bensin rekommenderas för din motorcykel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111406.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.