Hur man byter olja i en 2002 Kawasaki Super Sherpa

I 2002 KL250 Super Sherpa tillät nya Kawasaki ryttare möjlighet att finslipa sina färdigheter utan att övermannades av en större motorcykel. Super Sherpa 249 cc encylindrig motor försedd tillräckligt med kraft för att hålla sin ryttare glad på spåret eller på gatorna. Hålla Super Sherpa upprätthålls bygger på en vanlig olje-och filterbyte, vilket förhindrar att motorn som orsakas av en brist på smörjning. Medan alla de verktyg som behövs för att slutföra jobbet är tillgängliga vid alla Biltema, måste du besöka vår lokala Kawasaki återförsäljare för rätt oljefilter. Saker du behöver
Shop handduk
Olja fånga pan
8 och 17 mm hylsa
Hylsnyckel
Oljepump lock O-ring (Kawasaki Part # 671B2555) katalog 2 liter, 10W30 motorolja
Oljefilter (Kawasaki Part # 16.099-044) katalog Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Varm motorcykeln upp. Parkera motorcykeln på cykelställ, sedan starta sin motor. Låt den gå på tomgång i stället för tre minuter, sedan stanna motorn och låt den svalna i ytterligare 10 minuter.
2

Skruva av oljelocket från höger motor vevhuslock hand. Torka av gängorna på undersidan av locket med en butik handduk, ställ sedan åt sidan.
3

Lägg ut en olja fånga pan under vänster sida av motorn. Skruva bort oljeavtappningspluggen från botten av den vänstra vevhuset, med hjälp av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel. Lyft motorcykeln från sin cykelställ och håll den nivå tills oljan har tömts helt ur motorn.
4

Skruva oljeavtappningspluggen i motorns vevhus för hand. Dra åt avtappningspluggen till 22 foot-pounds, med hjälp av en 17 mm hylsa och en momentnyckel.
5

Skruva ut alla tre bultar från oljepumpens lock, sitter på vänster motor vevhuslock, med hjälp av en 8 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra oljepumpen täcker ifrån oljepumphuset, dra sedan ut oljefiltret och filtret våren. Tryck metallröret ut från mitten av oljefiltret, sedan kasta filtret.
6

Inspektera locket oljepump O-ring för revor eller nötning. Byt ut O-ringen om den är skadad på något sätt. Smörj in O-ringen med 10W30 motorolja, om O-ringen är i gott skick.
7

Coat metallröret med 10W30 motorolja och skjut in det i mitten av det nya oljefiltret . Placera fjädern in i pumpen, följt av oljefiltret. Sätt tillbaka locket oljepumpen. Skruva oljan bultar Pumplock på plats, med hjälp av en 8 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra åt bultarna till 14 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
8

Fyll motorn med 1,5 liter 10W30 motorolja i oljepåfyllningsöppningen inbyggd i höger motor vevhuslock. Skruva oljan locket på plats.
9

Starta motorcykelns motor och låt den gå på tomgång i stället för tre minuter. Stanna motorn, kontrollera sedan oljenivån genom synglaset inbyggd i botten av höger motor vevhuslock, nära bromspedalen. Om oljan är under mätaren s nedre strecket, tillsätt en liten mängd 10W30 motorolja tills oljenivån är mellan den övre och lägre betyg spårvidd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111106.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.