Hur byta olja på en '05 YZF 250

Liksom de flesta fordon, bygger ditt 2005 Yamaha YZ250F dirt bike på olja för att smörja sin motor och transmission. Däremot kan den typ av motocross racing tar snabbt ut sin rätt på det lilla utbudet av olja som förvaras inuti motorn och dirtbike oljetank, minskar oljans smörjande egenskaper drastiskt efter ett enda lopp. Medan ändra din YZ250F olja kan låta så enkelt som att dränera olja och filterbyte, måste hänsyn tas till dirtbike olje sil för att förhindra en täppa som kunde svälta motorn på olja. Saker du behöver
Sidostöd
10 och 17 hylsor mm
Hylsnyckel
Dirt bike stand
Oljetråg
Momentnyckel
18 mm kombination skiftnyckel
Air kompressor
5 mm insexnyckel
Oljefilter
Funnel
SAE 10W-30 typ SG motorolja, 1.32 liter
Visa fler instruktioner
1

Välj ett område level arbete och placera din YZ250F på sidostödet. Unbolt skidplate från botten av motorn med ett spärrskaft och 10 mm hylsa.
2

Starta din YZ250F och låt den gå på tomgång i stället för 3 minuter att värma sin motor och olja, sedan stoppa motorn. Låt din YZ250F svalna i ytterligare 10 minuter, sedan placera en monter dirtbike under sin motor för att stödja motorcykeln i upprätt läge för resten av denna uppgift.
3

Skruva av fyllmedel caps från den vänstra sidan av din YZ250F styrgrupp pivot och motorns vänstra vevhuslock.
4

Skruva oljetanken drain bolt från oljesilen på undersidan av din YZ250F motor, placerad på framsidan av motorn, med hjälp av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel. Skruva loss bulten vevhuset avloppet längst ner till höger sida av motorn med 17 mm hylsa. Töm oljetanken och vevhuset innehåll i ett oljetråg.
5

Skruva vevhuset s avloppet bulten på plats med ditt 17 mm hylsa, dra åt den till 14 foot-pounds med en momentnyckel.

6

Lossa slangklämman säkra oljetanken slang till olje sil med en flat skruvmejsel. Dra slangen bort av filtret, skruva av olje silen från motorn med en 18 mm kombination skiftnyckel. Blås tryckluft genom filtret bröstvårta för att ta bort eventuellt skräp fastnar i silen skärm.
7

Skruva silen på plats och dra den till 6,5 foot-pounds med en momentnyckel. Skjut oljetanken slang över silen bröstvårta och skärpa sin slangklämma med en flat skruvmejsel. Skruva oljan bult Tankdräneringen på plats i slutet av silen med 17 mm hylsa, dra sedan åt bulten till 13 foot-pounds med din momentnyckel.
8

Håll en liten behållare under oljefilterlocket nedre bult, som är placerad på motorns högra vevhuslock. Skruva ut skruven med en 5 mm insexnyckel och låt eventuell kvarvarande olja i oljefiltret locket rinna in i din behållare. Skruva av locket övre bultarna med din 5 mm insexnyckel och dra sedan bort locket från motorn.
9

Dra gamla oljefiltret ur motorn och ersätta det med ett nytt oljefilter. Sätt tillbaka oljefiltret locket på den högra sidan av motorn med din 5 mm insexnyckel. Dra åt lockets bultar till 7,2 foot-pounds med din momentnyckel.
10

Placera en tratt i påfyllningsröret på vänster sida om motorns vevhus. Fyll motorn med upp till 1,3 liter SAE 10W-30 typ SG motorolja, ta sedan bort tratten och skruva vevhuset s tanklocket på plats för hand. Skruva oljetanken s tanklocket på plats på vänstra sidan av din YZ250F styrgrupp pivot.
11

Montera skidplate på framsidan av din YZ250F motor med 10 mm hylsa. Dra åt hasplåt s bultar till 7,2 foot-pounds med din momentnyckel.
12

Placera din YZ250F på sidostödet, sedan starta motorn för att cirkulera den färska oljan hela motorn. Se upp för oljeläckage vid drain bultarna och oljefilterlocket. Om ett oljeläckage visas, dra den drabbade bulten ett tillägg kvarts varv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110969.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.