Felsökning av en Yamaha YFM200 With No Spark

Den YFM200, mer känd som Moto 4, var den första all-terrain fordon som tillverkas av Yamaha Motor Corp YFM200 drevs av en fyrtaktsmotor, 196 cc singel- cylindrig motor som förlitat sig på en kondensator ansvarsfrihet tändsystemet. Även om YFM200 avlägsnades från Yamahas lineup 1990, många av dessa ståndaktiga ATV är fortfarande i bruk i dag. Startsvårigheter, vanligen i form av en förlust av gnista, är vanligt att dessa äldre maskiner och kan orsakas av valfritt antal fel komponenter i tändsystemet. Saker du behöver
Multimeter
Automatisk batteriladdare
Tändstiftshylsa
Hylsnyckel
Tändstift
Wire gauge
bladmått
Momentnyckel
Visa mer instruktioner
1

bort sitsen från ATV, med hjälp av spaken under bakskärmen. Anslut batteriet till en automatisk batteriladdare. Låt batteriet laddas upp helt. Testa batteriets spänning, med en multimeter inställd på att läsa en 12 volts skala. Byt ut batteriet om dess spänning är mindre än 12,1 VDC.
2

Kontrollera alla elektriska anslutningar mellan batteripolerna, tändningslåset, Kill Switch, CDI enhet, tändspole och tändstift. Återanslut alla urkopplade terminaler eller anslutningar. Ersätta komponenter med skadade kontakter, som behövs.
3

Följ ledningarna leder från toppen av den vänstra vevhuslock till fyra stift stator ledningar kontakt nära den vänstra sätet skena. Dra ur kontakten och sätta in din multimeter röda sond i terminal ansluten till den bruna kabeln. Sätt i den svarta proben i den svarta terminalen. Ställ in multimetern till ett "R x 10" motstånd inställning. Helst ska multimeter indikera en resistans på 0,4 ohm. Om motståndet är större än 0,4 ohm, byt ATV statorn, som ligger inom den vänstra vevhuslock.
4

Flytta mätarens röda proben till terminalen ansluten till vita och gröna ledningen. Placera den svarta proben i den vita och röda terminalen. Multimetern skall visa ett 196 ohm läsning, vilket indikerar att tändningen picupspole är i funktionsdugligt skick. Byt picupspole i vänster vevhuslock om motståndet läsning är inte 196 ohm. Anslut fyra stift i ATV ledningsnät.
5

Dra ut tändspolen orangea primära tråd, sitter under bensintanken, och tändstiftet kabeln från tändstiftet. Anslut multimeter röda proben till den primära tråden och håll den svarta proben mot motorns topplock eller en bult längs ATV ram. Multimetern ska visa ett motstånd av 0,85 ohm. Flytta den röda proben till tändstiftet brytskydd. Multimetern bör förskjuta en resistans på 5.9K ohm. Byt tändspolen, om antingen primära tråd eller tändstift kabelresistans inte ligger inom specifikationen.
6

Skruva loss tändstiftet från toppen av motorns topplock, med hjälp av en socket tändstift och en hylsnyckel. Kontrollera tillståndet hos elektroderna vid spetsen av tändstiftet, samt porslin isolering runt den centrala elektroden. Byt tändstift om elektroderna eller isolering skadas eller smält. Kontrollera avståndet tändstiftet, luftgapet mellan de yttre och centrala elektroderna, med hjälp av en trådtjocklek. Justera gapet, med ett bladmått, om gapet är inte inom 0,024-0,028 tum.
7

Skjut tändstiftet i tändstiftshatten, håll tändstiftets elektroder mot motorcylindern . Vrid tändningslåset och motorn döda omkopplaren till läge "ON" och dra runt motorn, med pull starter. Titta tändstiftets elektroder för en blå gnista när motorn varv. Byt tändstift om en gnista inte visas, stäng av motorn igen. Byt CDI enheten om en gnista fortfarande inte visas med ett nytt tändstift. Skruva fast tändstiftet i motorn topplocket och dra åt den till 14 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel, om en gnista visas.
8

tillbaka sätet, sedan låsa sätet spärren mot ATV ram. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111751.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.