Hur vill bifoga en gasvajer till en Dirt Bike

Ansluta en gasvajer korrekt på en dirt bike garanterar maximal motor respons på kommando. Lösa eller felaktigt anslutna kablar är mindre effektiva och känsliga för vissa typer av skador vid ridning off road eller på grusvägar. Gasvajrar fästa vid gashandtaget på styret och en koppling nära insugningsröret på motorn. Beroende på en viss cykel är kabeln fäst i rör eller kabelstyrningar på motorcykelns ram. Den genomsnittliga gör-det-själv mekaniker kan bifoga en gasvajern på en dirtbike med grundläggande handverktyg. Saker du behöver
Metric hylsa och spärrskaft
Metric insexnyckel
Metric skiftnyckel
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Parkera dirtbike på dess centrum står eller fäst den på en reparation monter. Lossa och ta bort skruvarna vid sitsen spackling med en metrisk hylsa och spärrskaft. Spara skruvarna och eventuella brickor.
2

Lyft sätet spackling nog att komma till bakljus tråd kontakten på bakljus bostäder. Tryck på flikarna på sladdkopplingsdonet för hand och dra isär kontakterna. Ställ sätet spackling undan.
3

Lossa och ta bort skruvarna vid gasvajer bostäder vid gashandtaget med en metrisk insexnyckel. Ta bort höljet för att exponera urtaget kabel stopp.
4

Passa bollen stannar vid slutet av gasvajern i fördjupningen. Skjut tvinnad stål delen av kabeln i skåran bredvid urtaget så stel kabel röret hänger nedanför. Sätt tillbaka höljet och dra åt skruvarna.
5

Trä stela kabeln röret i undersidan av kåpan för hand tills den är tät. Dra åt låsmuttern ordentligt mot huset med en metrisk skiftnyckel.
6

Route den andra änden av gasvajern genom rören eller kabelstyrningar på ramen, med början på framsidan av den övre ramrör under bränsletanken. Sätt i ena änden av kabeln genom röret eller guiden precis ovanför kopplingen vid insugningsröret och ställning i slutet tillsammans med förgasare eller gasreglage kroppen koppling.
7

Lossa låsbulten på kopplingen med en insexnyckel. Sätt den strandade stål änden av kabeln genom toppen av justeraren koppel på kopplingen och in i kabeln stopp. Drag fast skruven ordentligt.
8

Vrid gashandtaget när du ser hur kopplingen. Justera gasvajern med en metrisk skiftnyckel monterad i justeraren koppel så kopplingen aktiveras samtidigt som du vrider på gasen. Vrid gasreglaget igen och släpp det i syfte att sammankoppla återgår till viloläge. Vid behov, justera kabeln så kopplingen griper omedelbart och återgår till viloläge.
9

Placera sätet spackling över cykeln. Återanslut bakljus tråd kontakten. Sätt tillbaka kåpan med de sparade skruvarna och eventuella brickor som du tog bort. Dra åt alla bultar ordentligt med hylsa och spärrskaft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111337.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.