Hur att diagnostisera problem Motorcykel Bromsar

En av de viktigaste, och ofta försummade, delar av en motorcykel är dess bromsar. När bromsarna misslyckas, är en motorcykel kvar med mycket få möjligheter att stoppa sig själv. Broms problem presentera sig på många olika sätt, ofta visas i form av en mjuk bromshandtaget pull som hindrar bromsen från att fungera vid sin fulla potential. Låst eller icke-funktionella bromsarna kan också utvecklas, bli stora problem om de lämnas därhän. Identifiera dessa problem och precisera orsaken kan göras hemma, men kräver en grundläggande förståelse för hur hydrauliska bromssystem fungerar. Instruktioner
1

Inspektera hela bromssystemet för läckor eller punktering som kan orsaka en förlust av hydraultryck. Detta inkluderar bromsledningar och alla de beslag på bromsok och huvudcylindern. Punkteringar och läckor kan tillåta luft och fukt att komma in i kretsen, skapar en förlust i hydrauliskt tryck.
2

Dra in bromshandtaget. Har företaget spaken känsla eller känns det mjukt och sörjig? En mjuk bromshandtaget är ett tecken på att det finns luft i bromsledningen, störa det hydrauliska trycket mellan bromsoket och bromshandtaget. Lufta bromsledningen vid bromsok och avlägsna eventuella luftbubblor att återställa det hydrauliska trycket i bromssystemet. Addera 3

Ta broms lock vätskebehållare och ta en titt på bromsvätska. Ren vätska är oftast klar och ljus bärnstensfärgad. Om vätskan är mörk och grumlig, det har smittat av fukt uppbyggd och kommer att skapa en förlust av hydrauliskt tryck i ledningen. Fukt kan också skapa en slemmig rester som kan täppa cylindern broms master och bromsok kolvarna om de inte behandlas. Dränera vätska från hela bromssystemet och fyll på med ny vätska innan blödning ut eventuell luft.
4

bort bromsoket från rotorn och ta ut bromsbeläggen. Pumpa bromshandtaget flera gånger och observera kolvarna som de skjuta ut och dra i bromsoket. Om kolvarna inte tillbaka, plocka isär bromsoket och rensa ut eventuella hinder som hindrar kolven från att röra sig ordentligt. Frysta kolvarna är den främsta orsaken till broms låsning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106763.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.