Hur Koppla bort batteriet från motorcykeln

När du arbetar på en motorcykel, speciellt med allt som innebär grenröret eller elektriskt system, bör du koppla bort batteriet först se till att det inte finns någon levande elektricitet går igenom cykeln alls. Den viktigaste punkten är att koppla bort minuspolen. Instruktioner
1

Kontrollera att motorcykeln är avstängd. Detta är viktigt när du utför något underhåll på en motorcykel eller något fordon. I det här fallet vill du inte ström körs aktivt genom batteriet.
2

Leta batteriets placering. Kontrollera din manual för batteriets exakta platsen. En av de vanligaste platserna är direkt under sätet. Om din manual säger att detta är platsen för ditt batteri, ta bort sitsen och sidoluckan att komma åt den.
3

Koppla bort den negativa polen på batteriet först. Den negativa terminalen är huvudströmbrytaren länken, så kopplar den bryter strömmen till motorcykeln. Den positiva terminalen är oftast röd, så koppla bort den andra.
4

Linda frånkopplad änden av kabeln i någon form av isolator, som tejp som inte lämnar rester på tråden. Eftersom tråden är fortfarande levande, kommer detta att förhindra någon chans att det gnistor eller chocka dig eller någon del av cykeln.
5

bort pluspolen från batteriet nästa. Detta är endast nödvändigt om du ska ta bort batteriet från motorcykeln. Om du håller batteriet på plats, behöver bara den negativa terminalen kopplas bort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106168.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.