1986 Kawasaki Vulcan 750 Checklista

1986 års Kawasaki 750 tillhör Vulcan familjen anpassade cruiser cyklar med V-Twin motor förskjutningar mellan 125 cc till 2000 cc. Kawasaki började produktionen av Vulcan 750 1984, men amerikanska tariffära restriktioner på importerade cyklar över 750 cc tvingade motorcykel tillverkaren att exportera 750s med 650 cc motorer. Den 1986-modellen var den första exporten till USA med en 750 cc motor efter tariffen hävdes 1986. Motor

Kawasaki 750S från 1986 till slutet av produktionen år 2006 presenterade samma specifikationer, inklusive en vätskekyld, fyrtakts, åtta-ventil V-Twin motor med dubbla överliggande kammar som förskjuten 749 cc. Den hade en 3,34-tums hål och 2,60-tums stroke. Dess kompressionsförhållandet var 10,3-till-1 med bränsle levereras via två 34 mm Keihin CVK förgasare för att generera 65 hästkrafter. Tändningen var elektroniska, och en femstegad växellåda matchas motorn.

Efter vinterförvaring, bör ägaren byta olja och filter om motorn /transmissionsolja är mörk eller bränd. Samtidigt bränslefiltret till de 34 mm Keihin kolhydrater kräver förändras. Den kylvätska kräver också förändras efter vintern.
Ram

1986 Kawasaki Vulcan 750, som alla 750s med 2006, kom med ett höghållfast stål, dubbel- vagga ram med en 32-graders rake i fronten och en 5-tums spår i baksätet. Ägaren bör kontrollera om hårfina sprickor på motor /transmission fästen, vilket är ett vanligt problem på motorcyklar. Den främre hjulupphängningen bestod av en hydraulisk gaffel med 5.9 inches av resor, medan den bakre hade dubbla air-assisted stötdämpare med fyra lägen returdämpning justering och 3,5 inches av resor. Den 750 red på en 19-tums framhjul och en 15-tums bak. Ägaren kan finna att glapp i styrningen och gaffel kan kräva skärpning justeringar. De packboxläckage kan kräva ersättning om de läcker. Dubbla skivbromsar fram och en bak trumma levererade bromskraft. Främre bromsbelägg tenderar att bära snabbare än bak, så inspektera dynorna minst månadsvis.
Tool Kit

Kawasaki 750 ägare bör utrusta sin verktygslåda med en hylsnyckel sats med nycklar och förlängningar, tänger, en skruvmejsel, skiftnyckel, skiftnycklar hex, fällkniv, liten hammare och en bågfil. Dessutom bör i satsen vara en fil, bladmått, 12-volts testet lampa, extra säkringar, extra skruvar, muttrar och sprintar, tändstift, slangklämmor, glödlampor, en eker skiftnyckel, eltejp och tråd, en flat-däck kit och flätad tråd. En extra liter olja är nödvändig i händelse av läckage. Ägarna bör också överväga att bära en trasa, ficklampa, en plastfolie för marktäckare och mobiltelefon.
Rummet

Cykeln presenterade ett styre monterade choke och en transistor-kontrollerad brytarlöst tändsystem för enklare start. Styret kan utveckla hårfina sprickor, så de kräver regelbunden tillsyn. Motorcykeln Maker monterat motorn på gummibeslag att minimera vibrationer, men fästena måste inspekteras regelbundet för att onödigt slitage. Kombiinstrumentet med hastighetsmätare och blinkers var formaterad för övervakning på en snabb blick. Ett oberäkneligt hastighetsmätare nålen föreslår en trasig kabel som behöver bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111280.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.