Hur tiden en 1997 Honda XR80R

Tändningsinställningen på 1997 Honda XR80R är inte justerbar, men det bör kontrolleras. Denna modell har meningslöst, som i några breaker poäng, kondensatorurladdning tändning (CDI). En kontroll av tändningen kommer att berätta om den fungerar ordentligt. Om inte, måste du kontrollera var och en av de enskilda delar i tändsystemet att avgöra vad som bör fastställas eller ersättas. Dessa instruktioner gäller för kontroll av tändinställningen. Saker du behöver
Strobe stroboskop
Bärbar varvräknare för encylindrig fyrtaktsmotor motorcykel
Visa fler instruktioner
1

Värm upp motorn på 1997 Honda , sedan stänga av den.
2

bort generatorn locket. Det är locket på vänster sida. Det står "Honda" och har ett par diagonala slitsar i det. Vara noga med att inte riva packningen.
3

Anslut stroboskop. De flesta timing lamporna har en klämma som går runt tändkabeln och två ledningar som ansluter till batteripolerna för makten. Om detta inte fungerar, se dina lampor instruktioner för hur du ansluter den.
4

Anslut varvräknare. Alltför många olika bärbara varvräknare finns för att ge instruktioner. Du kommer att få läsa dina takometrar anvisningar för anslutning och användning av den.
5

Starta motorn. Den tomgång bör vara 1300 rpm. Plus eller minus 100 rpm är bra. Om det behöver justeras, är tomgångsskruven mitt område av förgasaren på höger sida, du kan inte missa det
6

Point tidpunkten ljuset på rotorn.. "F"-märket på rotorn bör uppradade med fasta timing märket på motorhuven, det är "V" formade markeringen på kåpan ovanför rotorn sakta höja motorns
7

. varvtal till 3300 rpm;. plus eller minus 200 rpm
8

Point tidpunkten ljuset på rotorn och den fasta tidpunkten märket på motorhuven. Den här gången ska två korta vertikala linjer på rotorn linje med den fasta markeringen på höljet. Ett annat märke linje den här gången eftersom den högre motorvarvtal har utlöst en timing förväg.
9

Kontrollera problem med tändsystem om tidpunkten inte var rätt i steg 6 eller steg 7. Du kan inte justera timingen. Om en eller båda av de tester som misslyckades, kontrollera tändspolen, generator spole och pulsgeneratorn. Dessutom kan det vara en dålig CDI enhet, dålig tändkabel eller en lös elanslutning.
10

Byt generatorn med packning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110737.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.