Hur justera ventilerna på en 2007 Honda Shadow 750

Regelbundna ventil justeringar är en viktig del av att upprätthålla din 2007 Honda Shadow 750. Över tiden, är motorns intag och avgasventiler tvingas djupare in i motorn, vilket skapar en större klyfta mellan ventilerna och raketen armar som kontrollerar dem. När gapet ökar, ventilerna börjar öppna i allt mindre mängder, minskar motorns förmåga att skapa makt. På samma sätt kan onormalt slitage eller inre skador uppstå, om ventilen gapet är för litet. Mäta och justera din skugga är ventiler är en tidskrävande uppgift som kräver en grundlig förtrogenhet med motorcykelns delar. Saker du behöver
Hylsnyckel 10, 12 och 17 uttag mm
4 och 5 mm Allen skiftnycklar
0,006 och 0,008 tum bladmått
10 mm offset rutan skiftnyckel
Flat skruvmejsel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

bort bulten passagerarsätet, belägen mellan sätet och bakskärmen, med hjälp av en hylsnyckel och en 10 mm hylsa . Lyft bort passagerarsätet av fender att avslöja förarsadeln fäste. Lossa skruvarna från fästet, med en hylsnyckel och en 12 mm hylsa. Lyft förarsadeln från motorcykelns ram.
2

Skruva ur skruvarna från framsidan av hastighetsmätaren montering bezel, som ligger på bränsletanken med hjälp av en 4 mm insexnyckel. Lyft hastighetsmätaren montering av bränsletanken, anslut sedan kablarna kontakten från botten av hastighetsmätaren. Addera 3

Vrid spaken bränsleventilen, placerad under vänster sida av bränsletanken , till läget Off. Demontera bulten från basen av bränsletanken, med hjälp av en hylsnyckel och en 10 mm hylsa. Lyft bort bränsletanken på motorcykeln. Dra bränsleslangen bort av bränslet utlopp, med en tång.
4

Koppla bort tändkablarna från den vänstra sidan av båda cylindrar. Ta den övre cylindern covers från både motorns cylindrar, med en hylsnyckel och en 10 mm hylsa.
5

Ta bort den runda generator kåpan på vänster motor vevhuslock, följt av vevaxeln och pluggar timing, med hjälp av en 4 mm insexnyckel. Vrid vevaxeln moturs tills "FT" märket är i linje med skåran skuren i timing plug fönstret, med en hylsnyckel och en 17 mm hylsa. Tryck ned de främre cylindern vipparmarna, som ligger på toppen av den främre motorn cylindern. Vrid vevaxeln moturs ett helt varv, om vipparmarna inte kommer att röra sig något när man trycker. Klyftan mellan intag ventilskaftet och justerskruv
6

Mät med hjälp av en 0,006-tums bladmått. Intaget ventilen är den en på baksidan av den främre cylindern, som vetter mot förgasaren. Mätaren ska glida mellan ventilen och skruva med ett lätt motstånd.
7

Lossa inställningsmuttern skruvlås, med hjälp av en 10 mm offset rutan nyckel, om du inte känner motstånd eller om känselspröt mätaren kan inte införas mellan skruven och ventilen. Vrid justerskruven medurs för att minska gapet mellan ventilen och skruven, eller moturs för att öka gapet, med hjälp av en skruvmejsel. Kontrollera igen inloppsventilen gapet, såsom beskrivits ovan. Dra åt låsmuttern till 17 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel, då 0,006 tum bladmått glider mellan skruven och ventilskaftet med bara lätt motstånd.
8

Mät gapet mellan frontcylindern avgasventil och dess justerskruv, med en 0,008-tums bladmått. Lossa låsmuttern och vrid justerskruven med en skruvmejsel för att justera avståndet, om du inte känner motstånd eller om bladmåttet inte kan införas mellan skruven och ventilen. Kontrollera igen avgasventilen gapet. Dra åt låsmuttern till 17 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel, då 0,008 tum bladmått glider mellan skruven och ventilskaftet med bara lätt motstånd.
9

Vrid vevaxeln moturs tills den "RT" märket är i linje med skåran skuren i tidsfönstret, med hjälp av en hylsnyckel och en 17 mm hylsa. Mät och justera den bakre cylindern insugning och utblåsning luckor ventil, enligt den metod som beskrivits ovan.
10

Sätt tillbaka övre cylindern täcker, med hjälp av en hylsnyckel och en 10 mm hylsa. Dra åt cylinderlocksplattorna bultarna till 7 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Koppla in kablar tändstift på främre och bakre tändstift.
11

Installera om timing och vevaxel pluggar, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Dra tidpunkten kontakten till 7 foot-pounds och vevaxeln kontakten till 11 foot-pounds. Sätt tillbaka generatorn locket, med en 4 mm insexnyckel.
12

Skjut bränsletanken på flikarna inbyggda i motorcykelns ram, nära styret. Skjut bränsleslangen på bränslekranen utlopp. Skruva bränsletanken monteringsbulten i botten av tanken, med en hylsnyckel och en 10 mm hylsa. Dra åt bulten till 20 foot-pounds. Anslut ledningar kontakten i botten på hastighetsmätaren, sedan skruva hastighetsmätaren montering på plats, med hjälp av en 4 mm insexnyckel.
13

Bolt förarsadeln på motorcykelns ram, med hjälp av en hylsnyckel och en 12 mm hylsa. Dra sitsen bultarna till 20 foot-pounds. Slip framsidan av passagerarsätet in förarsadeln lyft därefter bulta fast sätet på den bakre stänkskärmen, med hjälp av en hylsnyckel och en 10 mm hylsa. Dra åt bulten till 9 foot-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111491.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.