Hur du ändrar ett tändstift på en YFZ 450

Yamahas YFZ450 all-terrain fordon bygger på en NGK-producerade CR9E tändstiftet att antända en brännbar bränsleblandning i motorn. Tändstiftet kommer att utsättas för extrema tryck och värme under dess livslängd, försvagar pluggen förmåga att överföra högspänd gnista som behövs för förbränningen. Yamaha rekommenderar att avlägsna, kontroll och utbyte av tändstift var tredje månad för att hålla motorn igång på topp. Medan ATV måste delvis demonteras för att komma åt tändstiftet, är uppgiften mer än lämplig för de flesta YZF450 ägarna att utföra på egen hand. Saker du behöver
12 mm socket
Hylsnyckel
5 mm insexnyckel
Tänger
5/8-tums tändstiftshylsor
CR8E eller motsvarande tändstift
Spark stiftgapet mätare
Tändstiftsgap justering Tool Review Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Dra spaken sätet versionen, som ligger på baksidan av sätet, då Lyft sätet utanför ATV ram. Ta bort de lägre bränslekostnader bultarna tanklocket, med hjälp av en 12 mm hylsa och en hylsnyckel. Skruva loss den övre bränsle bultar tanklocket, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Skruva av tanklocket för hand, lyft sedan bränsletanken täcka av ATV. Skruva fast tanklocket på plats.
2

Unbolt plast sidopaneler, som ligger mellan bränsletanken och brädorna, från båda sidor av motorn med hjälp av en 10 mm hylsa. Dra panelerna bort från ATV, för hand.
3

bort den främre skölden bränsletanken, belägen mellan framskärmen och styret, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Skärmringen bort, för hand, för att avslöja de främre bränsletank monteringsbultar. Skruva den främre och bakre bränsletank fästbultar, med hjälp av en 12 mm hylsa.
4

Stäng av bränslekranen och dra bränsleslangen från ventilutloppet, placerad under vänster sida av bränsletanken , med hjälp av en tång. Lyft bränsletanken utanför ATV.
5

Dra locket tändningskabeln från toppen av tändstiftet, belägen på toppen av motorns cylinder, för hand. Skruva loss tändstiftet ur motorn, med en 5/8-tums tändstiftshylsa
6

Mät nya CR8E eller motsvarande tändstift Gap -. Avståndet mellan tändstiftet elektroder - hjälp ett tändstift bladmått. Justera gapet tändstiftet till 0,028 till 0,031 tum, om det behövs, med en tandad tändstift verktyg spaltjustering.
7

Skruva ut tändstiftet i motorn, för hand, dra åt den till 9.4 mul-pounds, med en momentnyckel. Anslut locket tändningskabeln i toppen av tändstiftet.
8

tillbaka bränsletanken och tryck bränsleslangen på bränslekranen utlopp, för hand. Dra åt bultarna bränsletanken 5.1 foot-pounds. Sätt tillbaka den främre skölden bränsletanken.
9

tillbaka plasten sidoskydden på båda sidor av ATV. Ta av tanklocket och installera luckan bränsletanken. Skruva tanklocket på plats, för hand. Montera sitsen på ATV ram, tryck sedan ner på baksidan av sätet tills säkerhetsbältet klickar på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111533.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.